Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde kip uit de oven
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
1
Hele kip
8
plakjes
Ontbijtspek
afhankelijk van de grootte van de kip
3
takjes
Rozemarijn
Peper
naar smaak
Voor de vulling
1/2
Rijpe mango
2
Sinaasappels
6
vijgen
gedroogd
1
el
Kaneel
1
tl
Kruidnagel
gemalen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Zet een kom klaar voor de vulling
Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij in kleine blokjes
Voeg de helft van de mango aan de schaal toe voor de vulling
Stop het andere deel van de mango in een klein schaaltje en plaats er een vorkje in, zorg dat het schaaltje leeg is vóórdat de kip in de oven gaat ;-)
Schil de sinaasappels en snij plakken van het vruchtvlees, snij de plakken vervolgens in tweeën en stop in de kom voor de vulling
Snij de steeltjes van de vijgen en deel de vijgen in vieren, voeg ook toe aan de vulling
Voeg vervolgens de kruidnagel en kaneel toe en schep goed door elkaar. De vulling is nu klaar
Leg de kip in een ovenschaal en knip het touwtje dat om de poten zit los (niet weggooien)
Controleer of de holte van de kip goed leeg is en verwijder eventueel veerresten van de huid aan de buitenkant
Vul de holte met de vulling, probeer er zo veel mogelijk in te krijgen
Bind vervolgens de poten weer bij elkaar met het touwtje
Bestrooi de kip met verse peper, strip de rozemarijn en verdeel ook over de kip
Beleg de kip met de plakken ontbijtspek en plaats in de oven voor 60 minuten
Heb je vulling over, leg dat dan ook in de ovenschaal