Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm met gegrilde groente
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
6
Bospenen
300
gr
Spruiten
300
gr
Zalm
Peper en zout
naar smaak
1
tl
Dille
gedroogd
30
gr
Roomboter
1
scheutje
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij het loof van de bospeen en was ze onder de kraan (niet schillen)
Snij de kontjes van de spruitjes en verwijder het buitenste blad
Doe de groente in een kleine ovenschaal
Snij de boter in kleine klontjes en verdeel over de groente
Bestrooi met peper en zout en plaats in de oven voor 40 minuten (halverwege even omscheppen)
Laat de zalm op kamertemperatuur komen
Begin met de zalm als de groenten nog 5 minuten in de oven moeten
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekepan
Bak de zalm aan twee kanten aan en op de huid wat langer, ongeveer 4 minuten
Schep de groente op een bord en plaats de zalm er op
Bestrooi de zalm met peper zout en dille