Zalm met gegrilde groente, het is een makkelijk en snel zalm recept bomvol vitamines, mineralen en gezonde vetten. Zalm is een van mijn favoriete vissoorten. Door zijn heerlijke smaak zijn te veel kruiden overbodig. Slechts een beetje peper en zout en wat dille is voldoende.

Super simpel maar heerlijk van smaak. De spruitjes en de bospeen bereiden we in de oven en worden vooraf niet gekookt. Alle vitamines en mineralen blijven behouden en daarbij worden de spruitjes heerlijk zacht van smaak. De zalm bakken we op de huid en laten we iets rosé van binnen. Dit recept laat zien dat je met slechts drie ingrediënten een super lekkere maaltijd op tafel kunt zetten die nog gezond is ook. Eet smakelijk ;-)

Zalm met gegrilde groente

10 min
40 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Bospenen
  • 300 gr Spruiten
  • 300 gr Zalm
  • Peper en zout - naar smaak
  • 1 tl Dille - gedroogd
  • 30 gr Roomboter
  • 1 scheutje Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het loof van de bospeen en was ze onder de kraan (niet schillen)
  • Snij de kontjes van de spruitjes en verwijder het buitenste blad
  • Doe de groente in een kleine ovenschaal
  • Snij de boter in kleine klontjes en verdeel over de groente
  • Bestrooi met peper en zout en plaats in de oven voor 40 minuten (halverwege even omscheppen)
  • Laat de zalm op kamertemperatuur komen
  • Begin met de zalm als de groenten nog 5 minuten in de oven moeten
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekepan
  • Bak de zalm aan twee kanten aan en op de huid wat langer, ongeveer 4 minuten
  • Schep de groente op een bord en plaats de zalm er op
  • Bestrooi de zalm met peper zout en dille
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier