Dit is een recept voor een verrukkelijke quinoa salade. We hebben deze salade voor het eerst gemaakt toen onze opa en oma op zondag kwamen eten. Ze hadden nog nooit van quinoa gehoord, nog nooit granaatappel gegeten en koriander, munt en feta gebruiken ze zelf eigenlijk nooit in de keuken.

Des te leuker was het om dit vegetarische quinoa recept uit te proberen. Ze vonden het heerlijk en oma schepte zelfs twee keer op! Zelf vonden we deze quinoa salade met feta en granaatappel ook erg lekker. We hebben het als bijgerecht geserveerd en hadden daardoor 2 porties over. Die konden we de volgende dag mooi meenemen naar ons werk, want op de maandagavond sporten we graag op de club, maar er is dan geen tijd om te koken. Ideaal dus, zo’n koude maaltijdsalade van quinoa. Dit quinoa salade recept is dus als bijgerecht goed voor 6 personen en als hoofdgerecht goed voor 4 personen. Zelf hebben we er gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en knoflook bij geserveerd, een van onze favoriete bijgerechten als mensen blijven eten. Het bereiden van gegrilde pompoen is niet veel werk omdat de pompoen de langste tijd in de oven ligt, waardoor je tijd over hebt om lekker te kletsen met je gasten.

Quinoa salade met feta en granaatappel

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr Quinoa
  • 600 ml water
  • 150 gr Rozijnen
  • 200 gr Feta
  • 1 Granaatappel
  • 100 gr Amandelen - ongezouten
  • 15 Snoeptomaten
  • 7 gr munt - vers
  • 7 gr koriander - vers
Voor de dressing
  • 1 citroen - voor het sap
  • 4 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Peterselie - gedroogd

Zo maak je het

  • Spoel de quinoa goed af (anders smaakt de quinoa bitter)
  • Leg de quinoa in een pan, voeg 600 ml water toe en breng aan de kook
  • Verzamel nu alle ingrediënten, snij de tomaatjes doormidden en de feta in blokjes
  • Zodra de quinoa kookt zet je het vuur iets lager en laat je het 10 minuten koken, af en toe roeren. Het water moet helemaal opgenomen zijn (geen deksel op de pan!)
  • Terwijl de quinoa zachtjes kookt kan je de granaatappel slachten
  • Snij de granaatappel doormidden, houd een helft met de pitjes naar beneden in een hoge schaal en sla met een pollepel op de schil
  • Herhaal met de andere helft en verwijder wat meegekomen schilletjes
  • Laat de quinoa even afkoelen zodra hij klaar is
  • Snij ondertussen de koriander en de munt fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel vervolgens gelijkmatig door de quinoa
  • Schep nu de rozijnen, amandelen, feta, granaatappelpitjes (met sap), tomaatjes, koriander en munt door de salade, maar houdt van alle ingrediënten een klein beetje apart
  • Dit leg je bovenop de salade voor een mooi resultaat
  • En nu aanvallen! Je kan de quinoa salade ook even bewaren in de koelkast als je nog iets anders bij de salade maakt
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer