Deze gezonde snack is een heerlijke combinatie van fris zure kwark en zoete granaatappel. Naast dat het een heerlijk recept is, is het ook erg goed voor je. Maar waarom is dit nu zo’n perfect toetje voor na het sporten?

Allereerst de kwark. Wij hebben dit toetje ’s avonds gegeten na een intensieve hardloop-intervaltraining. Tijdens een intervaltraining worden je spieren flink belast. De krachtige afzet vergt maximale spierspanning. De spieren raken hierdoor licht beschadigd. Eiwitten zijn de bouwstoffen van spiervezels. Eiwitten helpen om de beschadigingen in de spieren te herstellen en spierpijn te beperken. Kwark bevat een grote hoeveelheid van deze belangrijke eiwitten. De eiwitten uit kwark hebben daarbij nog een ander voordeel. Ze geven een verzadigd gevoel. Hierdoor ontspant je lichaam en kan je heerlijk tot rust komen vlak voordat je naar bed toe gaat.

De granaatappel bevat uitzonderlijk veel antioxidanten. Deze zijn na het sporten erg belangrijk.
Als je gaat sporten is er extra energie nodig in je lichaam. Deze energie wordt in de spieren omgezet in beweging. Het omzetten van energie in de spiercellen gebeurt onder invloed van zuurstof. Dit oxidatieproces heeft een klein nadeel. Zuurstof is namelijk een erg agressieve stof en brengt schade toe aan andere cellen. Hierdoor ontstaan vrije radicalen, die zeer schadelijk zijn voor ons lichaam. Om de vrije radicalen te bestrijden zijn antioxidanten nodig. De antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen in het lichaam. Granaatappel bevat zeer veel antioxidanten en is daardoor een perfecte snack voor na het sporten. Naast de antioxidanten bevat granaatappel veel vezels en andere vitamines.

Na het sporten je tekorten aanvullen met deze heerlijke gezonde snack zorgt ervoor dat je de volgende ochtend weer fris en fruitig je bed uitstapt. Klaar om een nieuwe dag te beginnen!

Gezonde snack voor na het sporten | magere kwark met granaatappel

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 450 gr Magere kwark
  • 1 Granaatappel

Zo maak je het

  • Verdeel de kwark over twee schaaltjes
  • Snij de granaatappel doormidden en houd een helft met de pitjes naar onderen in een hoge schaal
  • Sla met een pollepel krachtig op de schil, herhaal dit totdat alle pitjes in de schaal liggen
  • Nu de andere helft nog
  • Verwijder wat meegekomen schilletjes
  • Verdeel de granaatappelpitjes over de kwark
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Gezond
Porties: 2
Door: Jennifer