Zelf wortelsap maken is simpel, leuk en lekker! Wij maken wortelsap met een sapcentrifuge en dat is erg simpel. Het kan ook met een blender, maar dan ben je wat langer bezig.

Na het blenden moet je de wortelshake laten uitlekken boven een vergiet, zodat je alleen de sap overhoudt. Met deze methode blijft een hoop sap in de pulp achter en dat is zonde. Met een sapcentrifuge houd je alleen droge pulp over. Uiteraard moet je dan wel een sapcentrifuge hebben, maar de aanschaf is het meer dan waard, zeker als je regelmatig een lekkere sap maakt. We hebben al een flink aantal sap recepten voor de sapcentrifuge gemaakt, zoals de: granaatappelsap, frisse groene groentesap met groene appel en bleekselderij, groentesap de rode krachtpatser met bieten, wortel, selderij, citroen en gember en bijvoorbeeld de super groene groentesap met groene appel, komkommer, bleekselderij, spinazie, citroen en gember. Heerlijke en super gezonde groentesappen!

Deze wortelsap is behalve leuk om te zien ook erg gezond. Wortel bevat veel vitamine A, wat onder andere goed is voor je ogen. Daarnaast bevat wortel caroteen en pectine. Dit is goed voor je cholesterol en het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en kanker. Wortel bevat tot slot ook veel vezels, maar die haal je er voor een groot gedeelte uit met de sapcentrifuge. Vind je het ook zonde om de wortelpulp zomaar weg te gooien? Je kan het natuurlijk aan je konijn geven, maar je kan het ook gebruiken in dit amandelbrood met wortel!

Wil je een sapcentrifuge kopen? Wij zijn erg tevreden over deze sapcentrifuge van Philips.

Wortelsap maken

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 700 gr Wortels - biologisch
  • 2 Sinaasappels

Zo maak je het

  • Was de wortelen goed schoon en verwijder de kontjes
  • Schil de sinaasappels met een mes
  • Stop de wortelen en sinaasappels in de sapcentrifuge
Print dit recept
Recept: Sap
Keuken: Gezond
Porties: 2
Door: Jennifer