Gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook
Gegrilde pompoen is heerlijk! Dat je met pompoen een hoop leuke dingen kunt doen is ons inmiddels wel duidelijk, maar dat je er ook zo veel heerlijke recepten mee kunt maken is steeds weer een verrassing.
Zo ook dit recept, gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook. Echt een heerlijke combinatie. Het gegrilde pompoen recept is ook nog eens super makkelijk te maken. Het moet wel wat langer in de oven. We vinden het daarom een echt weekend recept. Wij hebben het als hoofdgerecht gegeten, maar als bijgerecht zal het ook heerlijk smaken. Met een mooi stukje vlees erbij en een goed glaasje rode wijn heb je een prachtig en smaakvol recept op tafel staan. De verse knoflook tenen gaan er in dit recept gewoon in z’n geheel in. De knoflook wordt lekker zacht en mild van smaak. Je kan ze zo uit het schilletje duwen met je mes en samen met de pompoen eten. De verse takjes rozemarijn zijn knapperig geworden en kan je ook gewoon eten. Juist de combinatie van de verschillende smaken maakt het tot een geweldig recept. Gegrilde pompoen uit de oven is vegetarisch.
Wist je dat er wedstrijden gehouden worden in het kweken van de grootste pompoen. Het record staat nu op 650kg! Daar kan je wel een tijdje mee vooruit ;-)
Gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 kg Pompoen
- 1 bol Knoflook
- 3 takjes rozemarijn - vers
- 5 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- Peper - Naar smaak
- Zout - Naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
- Snijd de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)
- Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op
- Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen
- Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen
- Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout
- Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten
- Schep het halverwege even om
Heerlijk!!! Wel iets korter in de oven gedaan dan 40 minuten.
De schil wordt knapperig en is juist lekker. Zonde om ‘m weg te snijden.
Maakt het uit welke pompoen? En een bol knoflook? De partjes van een hele bol knoflook en deze dan tussen de schijven pompoen leggen op de bakplaat?
Trekt de geur erin dan, of hoe moet ik dat zien. ;)
Hey lekker recept. Alleen ik twijfel vaak wat de beste hoogte is voor de bakplaat. Wat adviseer jij?
De rozemarijnplant in de tuin doet goeie dienst! Dat ruikt toch zo heerlijk. Wij eten minder vlees en dan is dit een heerlijk gerecht, ook eventueel met zoete aardappel ipv pompoen, gewoon wassen, schoonboenen en in niet te kleine stukjes snijden.
Heerlijk recept. Maak het met aardappelpartjes id. schil.
De aardappels even 10 minuten voorkoken,en in partjes.
Kippedijtjes zonder vel erbij.
Alles 40 m’n id. Oven.
Je eet je vingers erbij op.
Het was echt lekker, dit gerecht maak ik zeker vaker.
De volgende keer ga ik toch de schil van de pompoen halen, nu sneed ik steeds op het bord alsnog de schil weg.
Heerlijk, pompoen. Ik ken het al ruim 25 jaar toen ik vegetarier werd. Heb het ook zelf gezaaid in mijn volkstuin, destijds. Mooi dat het product nu veel bekender wordt en meer mensen er van genieten.
Het staat in de oven….
Het was echt lekker, dit gerecht maak ik zeker vaker.
De volgende keer ga ik toch de schil van de pompoen halen, nu sneed ik steeds op het bord alsnog de schil weg.