Gegrilde pompoen is heerlijk! Dat je met pompoen een hoop leuke dingen kunt doen is ons inmiddels wel duidelijk, maar dat je er ook zo veel heerlijke recepten mee kunt maken is steeds weer een verrassing.

Zo ook dit recept, gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook. Echt een heerlijke combinatie. Het gegrilde pompoen recept is ook nog eens super makkelijk te maken. Het moet wel wat langer in de oven. We vinden het daarom een echt weekend recept. Wij hebben het als hoofdgerecht gegeten, maar als bijgerecht zal het ook heerlijk smaken. Met een mooi stukje vlees erbij en een goed glaasje rode wijn heb je een prachtig en smaakvol recept op tafel staan. De verse knoflook tenen gaan er in dit recept gewoon in z’n geheel in. De knoflook wordt lekker zacht en mild van smaak. Je kan ze zo uit het schilletje duwen met je mes en samen met de pompoen eten. De verse takjes rozemarijn zijn knapperig geworden en kan je ook gewoon eten. Juist de combinatie van de verschillende smaken maakt het tot een geweldig recept. Gegrilde pompoen uit de oven is vegetarisch.

Wist je dat er wedstrijden gehouden worden in het kweken van de grootste pompoen. Het record staat nu op 650kg! Daar kan je wel een tijdje mee vooruit ;-)Grootste pompoen

Gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook

10 min
40 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 kg Pompoen
  • 1 bol Knoflook
  • 3 takjes rozemarijn - vers
  • 5 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • Peper - Naar smaak
  • Zout - Naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Snijd de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
  • Snijd de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)
  • Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op
  • Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen
  • Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen
  • Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout
  • Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten
  • Schep het halverwege even om
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Gezond
Porties: 2
Door: Sven
test