Quinoa salade met feta en granaatappel

Bereiding: 25 min
Totaal: 25 min
Porties: 4

Dit heb je nodig

  • 400 gr Quinoa
  • 600 ml water
  • 150 gr Rozijnen
  • 200 gr Feta
  • 1 Granaatappel
  • 100 gr Amandelen ongezouten
  • 15 Snoeptomaten
  • 7 gr munt vers
  • 7 gr koriander vers

Voor de dressing

  • 1 citroen voor het sap
  • 4 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 el Peterselie gedroogd

Zo maak je het

  • Spoel de quinoa goed af (anders smaakt de quinoa bitter)
  • Leg de quinoa in een pan, voeg 600 ml water toe en breng aan de kook
  • Verzamel nu alle ingrediënten, snij de tomaatjes doormidden en de feta in blokjes
  • Zodra de quinoa kookt zet je het vuur iets lager en laat je het 10 minuten koken, af en toe roeren. Het water moet helemaal opgenomen zijn (geen deksel op de pan!)
  • Terwijl de quinoa zachtjes kookt kan je de granaatappel slachten
  • Snij de granaatappel doormidden, houd een helft met de pitjes naar beneden in een hoge schaal en sla met een pollepel op de schil
  • Herhaal met de andere helft en verwijder wat meegekomen schilletjes
  • Laat de quinoa even afkoelen zodra hij klaar is
  • Snij ondertussen de koriander en de munt fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel vervolgens gelijkmatig door de quinoa
  • Schep nu de rozijnen, amandelen, feta, granaatappelpitjes (met sap), tomaatjes, koriander en munt door de salade, maar houdt van alle ingrediënten een klein beetje apart
  • Dit leg je bovenop de salade voor een mooi resultaat
  • En nu aanvallen! Je kan de quinoa salade ook even bewaren in de koelkast als je nog iets anders bij de salade maakt