Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde pompoen uit de oven met rozemarijn en verse knoflook
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
40
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
kg
Pompoen
1
bol
Knoflook
3
takjes
rozemarijn
vers
5
el
Olijfolie
1
el
Citroensap
Peper
Naar smaak
Zout
Naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snijd de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
Snijd de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)
Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op
Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen
Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen
Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout
Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten
Schep het halverwege even om