Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse spinazie wokken met sinaasappel en walnoten
Wist je dat spinazie in Nederland eerst gebruikt werd als laxeermiddel. Dit heeft spinazie te danken aan de grote hoeveelheid oxaalzuur.
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
Verse Spinazie
2
Sinaasappels
6
Radijsjes
50
gr
Walnoten
2
el
Olijfolie
2
el
Sezamolie
2
el
Sesamzaad
Peper
Zo maak je het
Was de spinazie als deze nog niet is gewassen
Was de radijs en snij deze in dunne plakjes
Schil de sinaasappel en snij de partjes in tweeën
Zet een wokpan op hoog vuur en laat goed heet worden
Schenk de olijfolie in de pan en voeg vervolgens de groente en de sinaasappel toe
Wok in ongeveer een minuut totdat de spinazie is geslonken
Schep op twee borden, strooi de walnoten, de sesamzaadjes, de peper en sesamolie erover.