Met verse spinazie kan je veel kanten op. Wij kiezen er in dit recept voor om de verse spinazie te roerbakken met sinaasappel.

Als je verse spinazie gaat wokken slinkt het enorm. Van een pan vol blijft maar een kleine hoeveelheid over. Wij hebben de verse spinazie in de supermarkt gekocht, je kunt dit zo gebruiken, super makkelijk en snel dus. Spinazie is een gezonde groente die veel goede voedingsstoffen bevat. Verse spinazie bevat per 100 gram:

  • 20 Kcal / 85 KJ
  • Water: 92,7 %
  • Eiwit: 2,5 gr
  • Koolhydraten: 1,6 gr
  • Oxaalzuur: 800 mg
  • Caroteen: 5 mg
  • Vitamine B1: 0,1 mg
  • Vitamine B2: 0,2 mg
  • Nicotinezuur (Vitamine B3): 0,6 mg
  • Vitamine B6: 0,2 mg
  • Vitamine C: 40-150 mg
  • Vitamine E: 2,5 mg
  • IJzer: 3-4 mg
  • Kalium: 450 mg
  • Calcium: 130 mg
  • Koper: 0,1 mg
  • Magnesium: 23 mg
  • Natrium: 65 mg
  • Fosfor: 45 mg
  • Zink: 0,22 mg

Verse spinazie wokken met sinaasappel en walnoten

Wist je dat spinazie in Nederland eerst gebruikt werd als laxeermiddel. Dit heeft spinazie te danken aan de grote hoeveelheid oxaalzuur.
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Verse Spinazie
  • 2 Sinaasappels
  • 6 Radijsjes
  • 50 gr Walnoten
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Sezamolie
  • 2 el Sesamzaad
  • Peper

Zo maak je het

  • Was de spinazie als deze nog niet is gewassen
  • Was de radijs en snij deze in dunne plakjes
  • Schil de sinaasappel en snij de partjes in tweeën
  • Zet een wokpan op hoog vuur en laat goed heet worden
  • Schenk de olijfolie in de pan en voeg vervolgens de groente en de sinaasappel toe
  • Wok in ongeveer een minuut totdat de spinazie is geslonken
  • Schep op twee borden, strooi de walnoten, de sesamzaadjes, de peper en sesamolie erover.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven