Wist je dat verwarmde tomaat gezonder is dan koude tomaat. Dit heeft te maken met de biologische beschikbaarheid. Dit betekent: hoeveel voedingsstoffen zijn beschikbaar voor het lichaam en kunnen worden opgenomen. Door verwarming van de tomaat wordt het lycopeen afgebroken tot een voor het lichaam beter opneembare vorm.
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 20 minmin
Totaal: 30 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
6Tomatengrote
500grBroccoli
1elGroene pesto
50grjonge kaasgeraspt
Pepernaar smaak
Zoutnaar smaak
Zo maak je het
Zet een pan met water op het vuur, of op de kookplaat ;-)
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de hele broccoli, inclusief de stam, in grove stukken
Blancheer de broccoli voor 3 minuten zodra het water kookt
Giet de broccoli af en laat goed uitlekken
Doe de broccoli in een grote schaal of kom, schep de pesto erdoor, voeg wat peper en zout toe en pureer de broccoli met een staafmixer. Het hoeft geen homogene massa te worden
Schep de geraspte kaas erdoor
Snij de bovenkantjes van de tomaat en lepel de tomaten leeg
Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze voor 20 minuten in de oven