Aardbei yoghurt ijsjes

Bereiding: 10 min
Totaal: 10 min
Porties: 6

Dit heb je nodig

  • 200 ml Yoghurt
  • 200 gr Aardbeien
  • 1 Banaan

Zo maak je het

  • Giet de yogurt in een blender
  • Snij de kroontjes van de aarbeien, leg 4 aardbeien apart en stop de rest in de blender
  • Pel de banaan, stop in de blender en mix goed
  • Snij de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en roer door de smoothie
  • Giet het in de ijslolly vormpjes, zorg dat het niet overstroomt
  • Gebeurt dat toch, drink het overtollige sap dan voorzichtig op
  • Prik de stokjes erin en maak de bovenkant schoon
  • Zet in de vriezer voor vijf uur, het is nog makkelijker om ze gewoon een dag van te voren te maken
  • Haal de ijsjes uit de vriezer als je ze wil gaan eten, giet warm water over de vormpjes (maar niet aan de bovenkant) of zet de vormpjes kort in een schaal met warm water, je kunt je zelf gemaakte ijsjes er nu zo uit halen