Als de zon weer flink gaat schijnen, hoor je het belletje van de ijsco man rinkelen. Een ijsje zorgt voor lekkere verkoeling, maar bevat vaak ook veel suiker. Deze aardbei yoghurt ijsjes zijn naast dat ze heel erg lekker en verkoelend zijn ook nog eens voedzaam.

Wij voegen geen suiker toe, en dat is ook helemaal niet nodig want de verse aardbeien en de rijpe banaan zorgen voor de zoete smaak. En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf ijsjes te maken? Eigenlijk is het gewoon een smoothie die je in ijsvormpjes bevriest. De hoeveelheden die je nodig hebt, hangen af van de ijslolly vormpjes die je gebruikt. Vul het vormpje met water en giet dit over in een maatbeker, dan weet je hoeveel vulling je ongeveer nodig hebt. En houd je wat over, geen probleem, het mengsel kun je ook lekker drinken want het is een verrukkelijke smoothie ;-). Wij gebruiken ijslolly vormpjes voor 6 ijsjes.

Aardbei yoghurt ijsjes

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 200 ml Yoghurt
  • 200 gr Aardbeien
  • 1 Banaan

Zo maak je het

  • Giet de yogurt in een blender
  • Snij de kroontjes van de aarbeien, leg 4 aardbeien apart en stop de rest in de blender
  • Pel de banaan, stop in de blender en mix goed
  • Snij de overgebleven aardbeien in kleine stukjes en roer door de smoothie
  • Giet het in de ijslolly vormpjes, zorg dat het niet overstroomt
  • Gebeurt dat toch, drink het overtollige sap dan voorzichtig op
  • Prik de stokjes erin en maak de bovenkant schoon
  • Zet in de vriezer voor vijf uur, het is nog makkelijker om ze gewoon een dag van te voren te maken
  • Haal de ijsjes uit de vriezer als je ze wil gaan eten, giet warm water over de vormpjes (maar niet aan de bovenkant) of zet de vormpjes kort in een schaal met warm water, je kunt je zelf gemaakte ijsjes er nu zo uit halen
Print dit recept
Recept: Ijs
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer