Deze heerlijke, frisse en simpele spinazie salade met tomaten, komkommer en geitenkaas is ingestuurd door Kelly. Het is een perfecte bbq salade die goed matcht bij een stuk vlees of vis van de barbecue.

Kelly deed er zelf ook nog stukjes appel en honing bij, wat de salade nog wat zoeter maakt. Spinazie en geitenkaas is een goede combi, maar als je de geitenkaas even verwarmd in de oven, zoals we bij dit spinazie salade recept doen, is het nĆ³g lekkerder. Bedankt voor dit heerlijke en voedzame salade recept Kelly!

Spinazie salade met tomaten, komkommer en geitenkaas

10 min
5 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Spinazie - verse spinazie
  • 1/2 Komkommer
  • 4 Tomaten
  • 100 gr Geitenkaas
  • 125 gr Spekjes
  • 2 el Olijfolie
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de spekjes knapperig in een kleine pan
  • Was de spinazie en leg in een schaal
  • Snij de komkommer in lange reepjes (blokjes of plakjes kan natuurlijk ook, maar die reepjes zien er zo leuk uit ;-))
  • Snij de tomaten in vieren
  • Zet de geitenkaas 2 minuten in de oven, zodat ie een beetje smelt
  • Verdeel de komkommer en tomaat over de spinazie, giet de olijfolie er overheen
  • Leg vervolgens de warme geitenkaas erop en strooi daarna de uitgebakken spekjes er overheen
  • Strooi als laatst wat vers gemalen peper over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer