50grKokosolieof roomboter als je geen kokosolie in huis hebt
1tlBakpoeder
1snufjeZout
Roomboterom in te vetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de appels en rasp ze boven een kom
Doe daar de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij
Hak de noten grof met een mes, voeg ook toe aan de mix en roer alles door elkaar
Roer nu ook de amandelmeel door het mengsel met een lepel
Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en meng in een aparte schaal met de eieren met een garde, tot een glad mengsel
Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar
Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep de mix erin, verdeel goed
Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even
Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een satéprikker in, als er stukjes aan de satéprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar
Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord