Voor een speciale gelegenheid zoals je verjaardag is een lekkere traktatie altijd leuk. Een zelf gebakken taart of cake is eigenlijk nog leuker dan een kant-en-klare, vooral als je huis er nog naar ruikt :-).

We zijn de keuken ingedoken met als resultaat een variant op de klassieke appeltaart, maar dan zonder suiker toe te voegen én hij is koolhydraatarm. In dit cake recept gebruiken we amandelmeel als basis. De appels en rozijnen zorgen voor zoetigheid, dus het is echt niet nodig om zelf suiker toe te voegen. Oja, we hebben er ook wat noten aan toegevoegd, heerlijk! Het is een super lekkere en voedzame appeltaart cake geworden, waar we zelf maar één stukje van op hebben, want de visite vond hem ook erg lekker.

Gelukkig spelen onze vrienden en familie graag voor proefkonijnen. Is iets heel snel op, dan weten we zeker dat het recept geslaagd is! Volg je een koolhydraatarm dieet, dan is deze appeltaart cake een perfecte snack, maar het is ook lekker als aanvulling op je lunch of ontbijt. Wil je deze appeltaart cake ook met kokosolie maken zoals wij in dit recept hebben gedaan? In ons boodschappenlijstje kun je zien waar je kokosolie koopt.

Appeltaart cake met noten - koolhydraatarm

10 min
45 min
55 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 12 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Amandelmeel
  • 2 Appels
  • 125 gr Rozijnen
  • 100 gr Gemengde noten - ongezouten
  • 2 Eieren
  • 1 el Kaneel
  • 50 gr Kokosolie - of roomboter als je geen kokosolie in huis hebt
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Roomboter - om in te vetten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de appels en rasp ze boven een kom
  • Doe daar de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij
  • Hak de noten grof met een mes, voeg ook toe aan de mix en roer alles door elkaar
  • Roer nu ook de amandelmeel door het mengsel met een lepel
  • Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en meng in een aparte schaal met de eieren met een garde, tot een glad mengsel
  • Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar
  • Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep de mix erin, verdeel goed
  • Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even
  • Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een satéprikker in, als er stukjes aan de satéprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar
  • Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord
  • Snij de cake in leuke blokjes, smullen maar!
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 12
Door: Jennifer