Snelle simpele eiersalade
Eiersalade, heerlijk! Ā Het vult enorm en het zit bomvol met alle vitaminen en mineralen uit ei. Dit eiersalade recept is simpel en snel te maken en bevat in tegenstelling tot voorverpakte eiersalade geen ongezonde toevoegingen. Je kunt het maximaal een week lang in de koelkast bewaren. Heerlijk op een lijnzaadcracker of Kaascracker.
Snelle simpele eiersalade
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 8 Eieren
- 2 el Mayonaise
- 1 el Mosterd
- 2 el Yoghurt
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Doe de eieren in de pan en breng ze aan de kook
- Kook de eiren hard in circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze
- Haal de dooier eruit en leg in een aparte schaal
- Voeg bij de dooiers de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en prak dit met een vork tot een glad geheel
- Snijd het eiwit in stukjes en voeg dit bij het eigeel
- Even roeren en op smaak brengen met peper en zout
- Bewaar het altijd in de koelkast in een afgesloten trommel of bakje. Het kan zijn dat het wat verkleurd. Hier is niets mis mee. Normaal zouden chemische toevoegingen dit proces tegenhouden.
Print dit recept
Porties: 2
Sven
Bij de download ontbreken de ingrediƫnten
Kijk bv even bij de pizzabodem.
Mvg
Peter
Ik heb deze eiersalade net gemaakt. Wel in een kleinere hoeveelheid omdat ik eerst wilde weten hoe het smaakt. Het is echt veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Ik heb kwark gebruikt ipv yoghurt ook erg lekker! Zeker een aanrader en sneller klaar dan je verwacht. Groetjes Tam