Eiersalade, heerlijk!  Het vult enorm en het zit bomvol met alle vitaminen en mineralen uit ei. Dit eiersalade recept is simpel en snel te maken en bevat in tegenstelling tot voorverpakte eiersalade geen ongezonde toevoegingen. Je kunt het maximaal een week lang in de koelkast bewaren. Heerlijk op een lijnzaadcracker of Kaascracker.

Snelle simpele eiersalade

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 8 Eieren
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Yoghurt
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Doe de eieren in de pan en breng ze aan de kook
  • Kook de eiren hard in circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze
  • Haal de dooier eruit en leg in een aparte schaal
  • Voeg bij de dooiers de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en prak dit met een vork tot een glad geheel
  • Snijd het eiwit in stukjes en voeg dit bij het eigeel
  • Even roeren en op smaak brengen met peper en zout
  • Bewaar het altijd in de koelkast in een afgesloten trommel of bakje. Het kan zijn dat het wat verkleurd. Hier is niets mis mee. Normaal zouden chemische toevoegingen dit proces tegenhouden.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven