Oei dit is lekker. Iets te lekker eigenlijk. Maar goed dat het voor vier personen is en ik er niet meer dan 1 kan eten. Serveer deze mini paas quiche bij het ontbijt, de lunch, de Paasbrunch of het diner. Je kunt er alle kanten mee op.

Ik ben normaalgesproken niet zo’n fan van champignons in een quiche. Het maakt de quiche waterig omdat ze veel vocht bevatten. De oplossing: lekker even bruin bakken en laten slinken. De smaak intensiveert enorm en je paas quiche krijgt wel de gewenste structuur.

Voor wie een volledig koolhydraatarm dieet volgt; deze mini paas quiches passen er perfect in. Een groot gedeelte van onze maaltijden zijn koolhydraatarm en vegetarisch maar met Pasen kan ik toch niet zonder verse afbakbroodjes. Heerlijk, zo af en toe. En om het helemaal erg te maken, smeer ik er ook nog een laag chocopasta op. Jen wijst mij er tegenwoordig op dat ik het dan ook nog ‘te dik op mijn broodje smeer’, en dat ik nu ‘het goede voorbeeld aan onze dochter moet geven’. Ik denk, ja daaag. Ik eet dit bijna nooit. Dus dan moet er gewoon een lekker dikke laag op. In hippe taal heet dit volgens mij een guilty pleasure. Ik noem het gewoon: afentoekangeenkwaadetenzolangdebalansmaargoedis. Ik ben niet zo hip namelijk.

Goed, terug naar de paas quiche. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd staat het gerecht in de oven zodat jij je handen vrij hebt om paaseieren te verstoppen. Leuke traditie. Vroeger deden wij het thuis altijd. Nu mag ik ze zelf verstoppen voor m’n dochter. Daar word ik nou blij van.

Kijk hier voor nog meer lekkere Paasrecepten.

Mini quiche met gebakken champignons

Heerlijk voor tijdens het paasontbijt, lunch of diner
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr champignons
  • 1 klontje roomboter
  • 1 stengel bosui
  • 15 gr peterselie
  • zoutnaar smaak
  • 6 eieren

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes
  • Doe een klontje boter in een pan en bak hierin de champignon goudbruin
  • Zet een ruime mengkom klaar
  • Snijd tijdens het bakken van de champignons de bosui in dunne ringen en snijd de peterselie fijn
  • Doe de gesneden bosui en peterselie in de mengkom en voeg de eieren toe
  • Voeg de champignons toe als deze gebakken zijn en kluts alles goed door elkaar
  • Vet een muffinvorm in met boter en schenk hier het mengsel in
  • Plaats de muffins in de oven voor 30 minuten

Tip

De quiches gaan enorm omhoog komen tijdens het bakken. Als ze klaar zijn zakken ze weer wat in.
Print dit recept
Recept: Diner, lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Champignon, Ei, Quiche
Porties: 4
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier