Dit gehaktschotel recept met groenten is typisch zo’n gerecht dat ontstaat uit restjes en vervolgens heerlijk smaakt. De truc: vervang de ingrediënten die je niet in huis hebt voor soortgelijke producten.

Zo kun je de cottage cheese vervangen door crème fraîche, de courgette door bijvoorbeeld paprika of peultjes, de geraspte kaas door fetakaas of schimmelkaas, de bosui door gewone ui, of rode ui en in plaats van paprikapoeder kun je ook kerriepoeder gebruiken. Lekker knutselen met ingrediënten en zo een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel zetten :-D, probeer het uit!

Gehaktschotel met groenten

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Gehakt - rund
  • 1 stronk Witlof
  • 1/2 Courgette
  • 75 gr Champignons
  • 2 Bosuien
  • 200 gr Jonge kaas - geraspt
  • 2 Eieren
  • 3 el Cottage cheese
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Spaanse peper - gedroogd
  • 2 el Bieslook

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de courgette, witlof en champignons in stukjes, de bosui in grove ringen
  • Bak het gehakt rul en roer er de knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel gedroogde Spaanse peper door
  • Doe het gehakt in een ovenschaal
  • Wok de groenten 3 minuten in dezelfde pan op hoog vuur
  • Zet het vuur uit en schep er de cottage cheese, de helft van de geraspte kaas, 1 el bieslook doorheen en de eieren doorheen, verdeel goed
  • Schep het mengsel op het gehakt en strooi daarna de rest van de geraspte kaas er overheen
  • Strooi de overgebleven Spaanse peper en bieslook over de gehaktschotel
  • Zet voor 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is
  • Zet eventueel de laatste 5 minuten de grillstand van je oven aan, voor een knapperig korstje.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer