Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktschotel met groenten
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
20
min
min
Totaal:
30
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
300
gr
Gehakt
rund
1
stronk
Witlof
1/2
Courgette
75
gr
Champignons
2
Bosuien
200
gr
Jonge kaas
geraspt
2
Eieren
3
el
Cottage cheese
2
tl
Knoflookpoeder
2
tl
Paprikapoeder
2
tl
Spaanse peper
gedroogd
2
el
Bieslook
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de courgette, witlof en champignons in stukjes, de bosui in grove ringen
Bak het gehakt rul en roer er de knoflookpoeder, paprikapoeder en 1 theelepel gedroogde Spaanse peper door
Doe het gehakt in een ovenschaal
Wok de groenten 3 minuten in dezelfde pan op hoog vuur
Zet het vuur uit en schep er de cottage cheese, de helft van de geraspte kaas, 1 el bieslook doorheen en de eieren doorheen, verdeel goed
Schep het mengsel op het gehakt en strooi daarna de rest van de geraspte kaas er overheen
Strooi de overgebleven Spaanse peper en bieslook over de gehaktschotel
Zet voor 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is
Zet eventueel de laatste 5 minuten de grillstand van je oven aan, voor een knapperig korstje.