Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde zalm met paksoi en quinoa
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
250
gr
Zalmmoot
150
gr
Quinoa
1
Paksoi
2
Tomaten
2
tenen
Knoflook
1
el
Sesamolie
1
el
Sojasaus
2
el
Olijfolie
300
ml
Water
Peper
vers gemalen
Zo maak je het
Spoel de quinoa schoon in een zeef
Giet het in een pan met 300 ml water en breng aan de kook
Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht is opgenomen.
Pak een kom en giet hierin de sesamolie, 1 eetlepel olijfolie en de sojasaus voor de marinade
Hak de knoflook fijn en roer door de marinade
Snij de zalmmoot in blokjes van ongeveer 1 bij 2 cm, voeg toe aan de marinade en schep het goed door elkaar
Snij de paksoi (inclusief de bladen) in repen
Snij de tomaat van boven in vieren en verwijder het harde gedeelte
Snij de kwartjes nogmaals in tweeën
Zet een wokpan op hoog vuur en laat heet worden
Schenk een eetlepel olijfolie in de pan en laat ook heet worden
Roerbak de paksoi, zalm en tomaat 1 minuut op hoog vuur
Schep direct op een bord en serveer met de quinoa