Dit recept van gemarineerde zalm, paksoi, tomaten en quinoa vinden wij echt heerlijk! De zalm wordt gemarineerd in een marinade van sesamolie met soyasaus, verse knoflook en gemalen peper. 

Dit zalm recept doet daardoor een beetje Oosters aan en de combinatie van zalm en paksoi is verrukkelijk. Paksoi is een van oorsprong Aziatische groente en zit bomvol met vitamines. Paksoi bevat onderander een grote hoeveelheid calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. Paksoi kun  je ook prima gebruiken in een salade, dat gaan wij ook maar een keer proberen!

Gemarineerde zalm met paksoi en quinoa

10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Zalmmoot
  • 150 gr Quinoa
  • 1 Paksoi
  • 2 Tomaten
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 el Sesamolie
  • 1 el Sojasaus
  • 2 el Olijfolie
  • 300 ml Water
  • Peper - vers gemalen

Zo maak je het

  • Spoel de quinoa schoon in een zeef
  • Giet het in een pan met 300 ml water en breng aan de kook
  • Draai het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht is opgenomen.
  • Pak een kom en giet hierin de sesamolie, 1 eetlepel olijfolie en de sojasaus voor de marinade
  • Hak de knoflook fijn en roer door de marinade
  • Snij de zalmmoot in blokjes van ongeveer 1 bij 2 cm, voeg toe aan de marinade en schep het goed door elkaar
  • Snij de paksoi (inclusief de bladen) in repen
  • Snij de tomaat van boven in vieren en verwijder het harde gedeelte
  • Snij de kwartjes nogmaals in tweeën
  • Zet een wokpan op hoog vuur en laat heet worden
  • Schenk een eetlepel olijfolie in de pan en laat ook heet worden
  • Roerbak de paksoi, zalm en tomaat 1 minuut op hoog vuur
  • Schep direct op een bord en serveer met de quinoa
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven