Broodje hamburger - koolhydraatarm

Bereiding: 45 min
Totaal: 45 min
Porties: 2

Dit heb je nodig

  • 350 gr Gehakt rund
  • 1 Rode ui
  • 6 blaadjes Ijsbergsla
  • 1 Tomaat
  • 10 cm Komkommer
  • 1 tl Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 2 Eieren
  • 4 el Mayonaise
  • 1 tl Sambal
  • 2 plakjes jonge kaas

Voor de broodjes

  • 3 Eieren
  • 2 el Cottage cheese
  • 6 tl Sesamzaadjes
  • 75 gr Sojameel
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Begin met de broodjes: doe de sojameel, bakpoeder, cottage cheese en het zout in een schaal
  • Splits de eieren en doe alleen het eiwit in de schaal, meng goed met een garde
  • Maak 4 bolletjes van het deeg en gooi ze op een bakplaat met bakpapier, dan wordt de vorm van het broodje mooi egaal
  • Bestrooi twee broodjes met de sesamzaadjes
  • Zet de broodjes 35 minuten in de oven
  • Snij de tomaat in dikke plakken, was de sla en snij de komkommer in plakjes
  • Meng het gehakt met de knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, peper en zout en kneed er twee burgers van
  • Wacht nu totdat de broodjes nog maar 10-15 min in de oven moeten :-)
  • Bak de hamburgers in een koekenpan met een deksel op laag vuur in 10 minuten bruin en gaar, druk tussendoor even plat met een spatel
  • Meng tussendoor de mayonaise en sambal en verdeel over twee bakjes, zet vast op twee borden
  • Bak 5 minuten voordat de broodjes klaar zijn twee spiegeleitjes: tik het eitje, maak hem voorzichtig open en laat in de pan glijden, nu niet meer aanraken en laten stollen, de eierdooier laat je heel
  • Haal de broodjes uit de oven en leg de kantjes zonder sesamzaadjes op twee borden, beleg ze met sla, tomaat komkommer en wat ui
  • Leg daar de hamburger op en leg op de burger een plakje kaas en daarbovenop het spiegeleitje
  • Nog wat uitjes erop, dan het andere broodje met sesamzaadjes erop, pas op dat ie niet omvalt, en aanvallen maar!