Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Borek recept (Turkse spinazie-feta rolletjes)
Een heerlijk hapje met feta en spinazie uit de Turkse keuken
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
50
min
min
Porties:
10
stuks
Dit heb je nodig
300
gr
spinazie
bij voorkeur baby spinazie
1
ui
2
teentjes
knoflook
250
gr
feta
10
vellen
Yufka deeg
Turks filodeeg, driehoekig
150
ml
melk
volle
2
el
olijfolie
+ een beetje om in te bakken
sesamzaadjes
Frisse yoghurt-limoen dip
1/2
limoen
het sap
5
el
yoghurt
peper
sumak
Zo maak je het
snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
fruit de ui in een hete pan met een beetje olie en voeg vervolgens de knoflook en 1/3 van de spinazie toe
laat de spinazie slinken en voeg vervolgens in twee delen de rest van de spinazie toe totdat die ook is geslonken
laat de spinazie afkoelen in een vergiet en druk vervolgens het vocht eruit
snijd de spinazie fijn, verbrokkel de feta en meng met de spinazie
meng de melk en olijfolie in een schaaltje
verwarm de oven voor op 180°C
haal de velletjes yufka deeg uit de verpakking en leg een velletje op een vlakke ondergrond, op een snijplank bijvoorbeeld
smeer het yufka deeg in met het melk-olijfolie mengsel en leg 2 eetlepels van de spinazie-vulling op de brede kant van het deeg
rol het deeg een beetje op en smeer de zijkanten in met het melk-olijfolie mengsel, sla de flapjes naar binnen en rol de borek helemaal op
herhaal totdat de vulling op is
smeer de buitenkant van de rolletjes in met het melk-olijfolie mengsel en strooi er sesamzaadjes overheen
leg de spinazie-feta rolletjes voorzichtig op een bakplaat met bakpapier en bak de borek in 30 minuten goudbruin en knapperig
Extra
serveer met een schaaltje yoghurt, limoensap, peper en sumak om in te dippen