Een mild pittige en zoete currypasta die goed combineert met vis
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 5 minmin
Totaal: 15 minmin
Porties: 8porties
Dit heb je nodig
3rode peper
1bolknoflook
3sjalot
60grgembervers
7grkoriandervers
3blaadjeslimoenbladkaffir, toko
1stengelcitroengras
1elkorianderzaad
1tlkomijnzaad
2tlkardemompeulen
2elkurkuma
1tlkaneel
1tlkerrie
Zo maak je het
snijd de rode pepers in stukken, pel de tenen knoflook en de sjalotjes en snijd beide grof
schil de gember, en snijd net als de verse koriander en het limoenblad grof
snijd de citroengras heel fijn en vermaal samen met de rode peper, knoflook, sjalot, gember, koriander en limoenblad in een keukenmachine
rooster het korianderzaad, komijnzaad en de kardemompeulen in een droge pan, totdat het lekker gaat geuren en vermaal dit vervolgens in een vijzel
voeg de geroosterde specerijen en de rest van de ingredienten (kurkuma, kaneel en kerrie) toe aan de keukenmachine en vermaal alles tot een mooie gele currypasta
bewaar de currypasta in een afgesloten bakje in de koelkast (1-2 weken) of vries de currypasta in 8 porties in in de vriezer in bijvoorbeeld een ijsblokjesbakje