Gele currypasta zelf maken

Een mild pittige en zoete currypasta die goed combineert met vis
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 5 min
Totaal: 15 min
Porties: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 3 rode peper
  • 1 bol knoflook
  • 3 sjalot
  • 60 gr gember vers
  • 7 gr koriander vers
  • 3 blaadjes limoenblad kaffir, toko
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl kardemom peulen
  • 2 el kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kerrie

Zo maak je het

  • snijd de rode pepers in stukken, pel de tenen knoflook en de sjalotjes en snijd beide grof
  • schil de gember, en snijd net als de verse koriander en het limoenblad grof
  • snijd de citroengras heel fijn en vermaal samen met de rode peper, knoflook, sjalot, gember, koriander en limoenblad in een keukenmachine
  • rooster het korianderzaad, komijnzaad en de kardemompeulen in een droge pan, totdat het lekker gaat geuren en vermaal dit vervolgens in een vijzel
  • voeg de geroosterde specerijen en de rest van de ingredienten (kurkuma, kaneel en kerrie) toe aan de keukenmachine en vermaal alles tot een mooie gele currypasta
  • bewaar de currypasta in een afgesloten bakje in de koelkast (1-2 weken) of vries de currypasta in 8 porties in in de vriezer in bijvoorbeeld een ijsblokjesbakje