Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk en gele curry is heerlijk romig en licht pittig
Je kunt de gele
currypasta ook zelf maken
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
13
min
min
Totaal:
23
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
500
gr
zoete aardappel
1
ui
1
el
olijfolie
1
teen
knoflook
500
ml
bouillon
250
ml
kokosmelk
1
el
gele currypasta
3
takjes
koriander
10
gr
pijnboompitten
2
el
crème fraîche
Zo maak je het
schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes, snipper de ui en snijd de koriander fijn
fruit de ui in een soeppan in een beetje olijfolie
voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak even mee
haal de knoflook door een knoflookpers en voeg samen met de currypasta toe, schep om
voeg de bouillon en de koriander toe en laat de aardappelen in 10 minuten gaarkoken
bak intussen de pijnboompitten goudbruin in droge pan
pureer de soep met een staafmixer, roer de kokosmelk erdoor en verwarm de soep nog even
serveer de zoete aardappelsoep met crème fraîche en de gebakken pijnboompitten, en eventueel
naanbrood