Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini quiche met gebakken champignons
Heerlijk voor tijdens het paasontbijt, lunch of diner
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
125
gr
champignons
1
tl
kokosolie
1
stengel
bosui
7
gr
verse peterselie
zout
naar smaak
6
eieren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes (op een champignon na: snijd hem in vier mooie plakjes)
Doe een beetje kokosolie in een pan en bak hierin de champignons goudbruin
Zet een ruime mengkom klaar
Snijd tijdens het bakken van de champignons de bosui in dunne ringen en snijd de peterselie fijn
Doe de gesneden bosui en peterselie in de mengkom en voeg de eieren toe
Voeg de champignons toe als deze gebakken zijn en klop alles goed door elkaar
Vet een (flexibele) muffinvorm in en schenk hier het mengsel in, leg de plakjes champignons erin
Bak de muffins 30 minuten in de oven, totdat het ei gestold is
Extra
De quiches gaan enorm omhoog komen tijdens het bakken. Als ze klaar zijn zakken ze weer wat in.