Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbei salade
Heerlijke volzoete aardbeien in een salade van spinazie, feta, walnoten en gegrilde kipfilet
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
200
gr
kipfilet
1
el
olijfolie
grove peper
naar smaak
zeezout
naar smaak
170
gr
aardbeien
80
gr
feta
75
gr
spinazie
1
lente-ui
Voor de dressing:
1
el
olijfolie
extra vergine
1
el
sesamolie
2
tl
grove mosterd
1
tl
honing
snufje
zeezout
Zo maak je het
snijd de kipfilet horizontaal in 3 dunne plakken, sla nog even plat met een vleeshamer (of met een pollepel, met een laagje folie ertussen)
bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie, grove peper en zeezout
bak de kipfilets aan beide kanten lichtbruin in een (grill)pan, in ongeveer 5 minuten
meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, doe de spinazie in een kom en verdeel de dressing gelijkmatig over de spinazie
verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees in tweeën
brokkel de feta in stukken en snijd de lente-ui in dunne ringen
snijd de gegrilde kipfilet en reepjes en meng schep alle ingrediënten door elkaar