zoete en sappige aardbeien uit eigen land, dat vraagt om een aardbei recept! Maak deze heerlijke aardbei salade als lunch. Super voedzaam en superlekker. De spinazie marineren we met een mosterd-honing dressing. smullen verzekerd.

Deze aardbei salade is echt zalig. Dat staat of valt natuurlijk met de aardbeien: die moeten lekker rijp en volzoet van smaak zijn. Van oktober tot mei worden Hollandse aardbeien in kassen geteeld. Daarna, van juni tot september, komen ze uit de volle grond.

aardbei salade met gegrilde kipfilet

Wist je dat de aardbei een schijnvrucht wordt genoemd? Niet de aardbei maar de kleine pitjes op de aardbei zijn de vruchten. Eigenlijk is één aardbei dus een handvol fruit!

Tips voor het grillen van kipfilet

In deze heerlijke aardbei salade doen we gegrilde kipfilet. In dit recept voor 2 personen gaat 200 gram kipfilet. Dat is één filet, maar die snijden we in drieën. Dat doe je als volgt. Leg de kipfilet op een plank, leg je hand erop en snijd zo 1/3 van het vlees horizontaal in. Snijd het restant van de kipfilet op deze manier in tweeën. De drie plakjes maak je het liefst nog even plat met een vleeshamer, als je die hebt. Maar je kunt dit ook met een houten pollepel doen: leg een laagje folie op de kipfilets en sla erop los. Zo kun je in de keuken even je frustratie kwijt, mocht je die hebben.

Smeer de kipfilets aan beide kanten in met olijfolie, grove peper en zeezout en bak ze vervolgens aan beide kanten lichtbruin in een grillpan. In ongeveer 5 minuten zijn je filets gaar en sappig, met een krokant korstje.

aardbei salade met gegrilde kipfilet

Deze aardbei chocolade cakejes zijn ook aan te raden. Waren de aardbeien in de aanbieding en heb je 2 doosjes gekocht? Gebruik ze dan ook voor een heerlijk ontbijtje met aardbeien.

Aardbei salade

Heerlijke volzoete aardbeien in een salade van spinazie, feta, walnoten en gegrilde kipfilet
10 min
5 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • grove pepernaar smaak
  • zeezoutnaar smaak
  • 170 gr aardbeien
  • 80 gr feta
  • 75 gr spinazie
  • 1 lente-ui
Voor de dressing:
  • 1 el olijfolieextra vergine
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • snufje zeezout

Zo maak je het

  • snijd de kipfilet horizontaal in 3 dunne plakken, sla nog even plat met een vleeshamer (of met een pollepel, met een laagje folie ertussen)
  • bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie, grove peper en zeezout
  • bak de kipfilets aan beide kanten lichtbruin in een (grill)pan, in ongeveer 5 minuten
  • meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, doe de spinazie in een kom en verdeel de dressing gelijkmatig over de spinazie
  • verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees in tweeën 
  • brokkel de feta in stukken en snijd de lente-ui in dunne ringen
  • snijd de gegrilde kipfilet en reepjes en meng schep alle ingrediënten door elkaar
Print dit recept
Recept: lunch, Maaltijdsalade, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2 personen
Door: Jennifer