Aardbei salade met spinazie en gegrilde kipfilet
zoete en sappige aardbeien uit eigen land, dat vraagt om een aardbei recept! Maak deze heerlijke aardbei salade als lunch. Super voedzaam en superlekker. De spinazie marineren we met een mosterd-honing dressing. smullen verzekerd.
Deze aardbei salade is echt zalig. Dat staat of valt natuurlijk met de aardbeien: die moeten lekker rijp en volzoet van smaak zijn. Van oktober tot mei worden Hollandse aardbeien in kassen geteeld. Daarna, van juni tot september, komen ze uit de volle grond.
Wist je dat de aardbei een schijnvrucht wordt genoemd? Niet de aardbei maar de kleine pitjes op de aardbei zijn de vruchten. Eigenlijk is één aardbei dus een handvol fruit!
Tips voor het grillen van kipfilet
In deze heerlijke aardbei salade doen we gegrilde kipfilet. In dit recept voor 2 personen gaat 200 gram kipfilet. Dat is één filet, maar die snijden we in drieën. Dat doe je als volgt. Leg de kipfilet op een plank, leg je hand erop en snijd zo 1/3 van het vlees horizontaal in. Snijd het restant van de kipfilet op deze manier in tweeën. De drie plakjes maak je het liefst nog even plat met een vleeshamer, als je die hebt. Maar je kunt dit ook met een houten pollepel doen: leg een laagje folie op de kipfilets en sla erop los. Zo kun je in de keuken even je frustratie kwijt, mocht je die hebben.
Smeer de kipfilets aan beide kanten in met olijfolie, grove peper en zeezout en bak ze vervolgens aan beide kanten lichtbruin in een grillpan. In ongeveer 5 minuten zijn je filets gaar en sappig, met een krokant korstje.
Deze aardbei chocolade cakejes zijn ook aan te raden. Waren de aardbeien in de aanbieding en heb je 2 doosjes gekocht? Gebruik ze dan ook voor een heerlijk ontbijtje met aardbeien.
Aardbei salade
Dit heb je nodig
- 200 gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- grove peper - naar smaak
- zeezout - naar smaak
- 170 gr aardbeien
- 80 gr feta
- 75 gr spinazie
- 1 lente-ui
- 1 el olijfolie - extra vergine
- 1 el sesamolie
- 2 tl grove mosterd
- 1 tl honing
- snufje zeezout
Zo maak je het
- snijd de kipfilet horizontaal in 3 dunne plakken, sla nog even plat met een vleeshamer (of met een pollepel, met een laagje folie ertussen)
- bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie, grove peper en zeezout
- bak de kipfilets aan beide kanten lichtbruin in een (grill)pan, in ongeveer 5 minuten
- meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, doe de spinazie in een kom en verdeel de dressing gelijkmatig over de spinazie
- verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het vruchtvlees in tweeën
- brokkel de feta in stukken en snijd de lente-ui in dunne ringen
- snijd de gegrilde kipfilet en reepjes en meng schep alle ingrediënten door elkaar
Ik dacht altijd, zonde van de aardbeien, die eet ik liever puur, maar wat is deze salade lekker zeg! En je proeft die aardbei natuurlijk nog steeds gewoon goed
Hallo,
Lijkt mij heerlijk! Als ik lekkere aardbeien gekocht hen ga ik dit zeker eens maken.
Vraagje: waarom moet je de kip zo plat slaan?
Dank alvast
Hoi Elke,
Dan is de kip sneller gaar! (en heb je meer stukjes :-) )
Groetjes, Jennifer