Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brownies van zoete aardappel
De textuur van zoete aardappel is perfect om in een snack te gebruiken
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
40
min
min
afkoelen
10
min
min
Totaal:
1
uur
uur
55
min
min
Porties:
8
stuks
Dit heb je nodig
500
gr
zoete aardappel
3 kleine
13
dadels
medjool
100
gr
amandelen
100
gr
havermeel
5
el
cacaopoeder
rauw
snufje
zout
2
tl
kokosolie
gesmolten
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200 graden
was de zoete aardappels, droog ze af en pof ze in 40-50 minuten gaar in de oven (nu kun je even iets anders doen)
snijd de dadels in stukjes (gebruik je gedroogde dadels, neem er dan ietsje meer, ipv 13, 15 stuks)
schep het vruchtvlees van de gepofte aardappels uit de schil en vermaal met de dadels in een keukenmachine
doe dit mengsel samen met de rest van de ingrediënten in een schaal en meng alles goed
leg een vel bakpapier in een ovenschaaltje en schep hier het beslag in
met een extra vel bakpapier kun je het mengsel goed verspreiden in de ovenschaal
bak de brownie van zoete aardappel 45-50 minuten in de oven, laat vervolgens 10 minuten afkoelen voordat je de brownie in stukjes snijdt