Brownies van zoete aardappel

De textuur van zoete aardappel is perfect om in een snack te gebruiken
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 1 uur 40 min
afkoelen 10 min
Totaal: 1 uur 55 min
Porties: 8 stuks

Dit heb je nodig

  • 500 gr zoete aardappel 3 kleine
  • 13 dadels medjool
  • 100 gr amandelen
  • 100 gr havermeel
  • 5 el cacaopoeder rauw
  • snufje zout
  • 2 tl kokosolie gesmolten

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • was de zoete aardappels, droog ze af en pof ze in 40-50 minuten gaar in de oven (nu kun je even iets anders doen)
  • snijd de dadels in stukjes (gebruik je gedroogde dadels, neem er dan ietsje meer, ipv 13, 15 stuks)
  • schep het vruchtvlees van de gepofte aardappels uit de schil en vermaal met de dadels in een keukenmachine
  • doe dit mengsel samen met de rest van de ingrediĆ«nten in een schaal en meng alles goed
  • leg een vel bakpapier in een ovenschaaltje en schep hier het beslag in
  • met een extra vel bakpapier kun je het mengsel goed verspreiden in de ovenschaal
  • bak de brownie van zoete aardappel 45-50 minuten in de oven, laat vervolgens 10 minuten afkoelen voordat je de brownie in stukjes snijdt