Koolrolletjes met zoete aardappel

Chinese koolrolletjes gevuld met gepofte zoete aardappel, linzen, pecannoten, munt en peterselie
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 1 uur 20 min
Porties: 3

Dit heb je nodig

  • 3 zoete aardappels kleine
  • 1 Chinese kool
  • 200 gr linzen uitlekgewicht
  • 1 teen knoflook
  • 7 gr munt vers
  • 7 gr peterselie
  • 140 gr tomatenpuree blikje
  • 50 gr pecannoten

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200℃, was de zoete aardappels, droog ze af en leg ze op een bakpapiertje op een rooster in de oven
  • pof de aardappels in 50-60 minuten gaar, totdat je ze in kunt drukken en ze zacht aanvoelen
  • snijd een stukje van de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los. Bewaar de kern, deze blaadjes zijn te klein voor koolrolletjes, maar je kun je in reepjes snijden en een andere dag wokken of roerbakken
  • breng een flinke hoeveelheid water aan de kook in een hoge pan en kook daarin de koolbladeren in 7-9 minuten gaar, laat ze uitlekken
  • spoel intussen de linzen af, snijd de munt en peterselie fijn en hak de pecannoten fijn
  • snijd de gepofte zoete aardappels voorzichtig open en lepel het vruchtvlees eruit
  • prak de zoete aardappel en meng met de tomatenpuree, de linzen, een teentje knoflook (haal door de knoflookpers), 3/4 van de gesneden munt en peterselie en 40 gram van de gehakte pecannoot
  • leg een koolblad op een snijplank, leg er een eetlepel van het zoete aardappelmengsel op, vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot een gevuld koolrolletje. Herhaal totdat de alle koolrolletjes gevuld zijn
  • Verdeel de resterende kruiden en noten over de rolletjes

Extra

Heb je zoete aardappelvulling over? Serveer er los bij. 
Je kunt de koolrolletjes direct serveren, of nog even verwarmen in de oven, al dan niet met wat geraspte (Parmezaanse) kaas