snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui, snijd de paprika's in blokjes en de olijven doormidden
bak het komijnzaad in een droge hapjespan voor ongeveer 5 minuten, onder continu omscheppen
voeg olijfolie en de aubergine toe, bak 5 minuten op middelhoog vuur
voeg de paprikablokjes, de ui, knoflook (haal door een knoflookpers), paprikapoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten
voeg nu de tomatenblokjes en de olijven toe en schep om
zet het vuur laag, maak vier kuiltjes en breek daarboven de eieren, ieder ei in een kuiltje
kruimel de feta over het gerecht, doe een deksel op de pan en laat in 20 minuten op laag vuur gaarstomen, totdat de eieren gestold zijn, snijd intussen de koriander grof
strooi de koriander over de shakshuka
Extra
Serveer de shakshuka met volkoren pitabrood, of maak een 4-persoons portie voor 2 personen om er een koolhydraatbeperkte maaltijd van te maken