Shakshuka met feta en zwarte olijven

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 15 zwarte olijven kalamata
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder hot
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 240 gr tomatenblokjes uit pak, uitlekgewicht
  • 4 grote eieren
  • 100 gr feta
  • 3 gr koriander

Zo maak je het

  • snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui, snijd de paprika's in blokjes en de olijven doormidden
  • bak het komijnzaad in een droge hapjespan voor ongeveer 5 minuten, onder continu omscheppen
  • voeg olijfolie en de aubergine toe, bak 5 minuten op middelhoog vuur
  • voeg de paprikablokjes, de ui, knoflook (haal door een knoflookpers), paprikapoeder en cayennepeper toe en bak nog 5 minuten
  • voeg nu de tomatenblokjes en de olijven toe en schep om
  • zet het vuur laag, maak vier kuiltjes en breek daarboven de eieren, ieder ei in een kuiltje
  • kruimel de feta over het gerecht, doe een deksel op de pan en laat in 20 minuten op laag vuur gaarstomen, totdat de eieren gestold zijn, snijd intussen de koriander grof
  • strooi de koriander over de shakshuka

Extra

Serveer de shakshuka met volkoren pitabrood, of maak een 4-persoons portie voor 2 personen om er een koolhydraatbeperkte maaltijd van te maken