Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
Halveer de tomaten en de ui, verwijder de schil van de ui, snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar
Snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten, gril de paprika's op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
Gril tegelijkertijd de tomaten, de avocado en de ui maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
Doe de tomaten, de ui en de avocado direct in de blender als deze klaar zijn
Stop de zwart geblakerde paprika's in een afgesloten bakje en laat 10 minuten staan, veeg/trek vervolgens de geblakerde huid van de paprika en het vruchtvlees in de blender
Schil de meloen en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg ook toe
Snijd de knoflooktenen grof en voeg met de azijn en de olijfolie toe in de blender
Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout
Laat de soep koud worden in de koelkast en serveer met vers gesneden dille