Er zijn van die recepten die je steeds weer wil maken. Omdat het zo ongelofelijk lekker is. Dat geldt ook voor deze gazpacho met meloen. Sven maakte al 2 keer eerder een gazpacho recept voor op onze website. Deze variant met meloen, is net ietsje zoeter en minder scherp. Geen wonder dat Ella na een schaaltje nog meer koude soep wilde eten!

Hoe maak je gazpacho?

Gazpacho maak je door groente, fruit, azijn en olijfolie te vermalen in de blender. Zo krijg je een koude soep. Maar als je de groente grilt voordat je ze vermaalt, krijg je een nóg lekkerdere gazpacho. Dat is dan ook precies wat we nu al voor de 3e keer doen. Ik beloof jullie dat we ook nog een supersimpel gazpacho recept zullen bedenken waar je je BBQ niet voor hoeft aan te steken. Gewoon, omdat dat natuurlijk ook kan! Maar ondanks dat we voor dit gazpacho recept een barbecue gebruiken, is het een heel simpel en snel recept.

Na het grillen, is het een kwestie van alles blenden! Een goede azijn en olijfolie, bepalen mede de kwaliteit van je gazpacho.

Je kunt de gazpacho als voorgerecht of tussendoortjes serveren tijdens een gezellige BBQ.

Koude soepen

Waarom zou een soep altijd warm moeten zijn? Een koude soep als gazpacho is niet alleen voedzaam (lekker veel groente), het is ook super praktisch. Je kunt de soep op een ander moment bereiden en later opeten. Gazpacho is ook perfect als lunch. Heb je ook geen fornuis of een magnetron nodig om je soepje op te warmen. Deze gazpacho met meloen is voor de lunch erg lekker in combinatie met een sneetje volkoren brood.

Ben je ook verzot op gazpacho en op zoek naar variatie? Hier vind je onze andere gazpacho recepten:

Gazpacho met komkommer en basilicum –> dit recept is wat scherper en daardoor perfect om in kleine glaasjes te serveren. Het prikkelt de smaakpapillen!

Gazpacho met limoen –> Lekker verfrissend, iets milder en eetlustopwekkend. Perfect om te serveren voorafgaand aan en barbecue.

Liggende foto van gazpacho meloen met lepels en garnituur

Gazpacho met meloen

10 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 2 paprika'srood
  • 500 gr tomaat
  • 1 avocado
  • 1/2 galia meloen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uikleine
  • 6 el azijn
  • 1 tl zoutkleine
  • 100 ml olijfolieextra vergine
  • 3 takjes dillevers

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
  • Halveer de tomaten en de ui, verwijder de schil van de ui, snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar
  • Snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten, gril de paprika's op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
  • Gril tegelijkertijd de tomaten, de avocado en de ui maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
  • Doe de tomaten, de ui en de avocado direct in de blender als deze klaar zijn
  • Stop de zwart geblakerde paprika's in een afgesloten bakje en laat 10 minuten staan, veeg/trek vervolgens de geblakerde huid van de paprika en het vruchtvlees in de blender
  • Schil de meloen en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in grove stukken en voeg ook toe
  • Snijd de knoflooktenen grof en voeg met de azijn en de olijfolie toe in de blender
  • Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout
  • Laat de soep koud worden in de koelkast en serveer met vers gesneden dille
Print dit recept
Recept: Avondeten, Voorgerecht
Keuken: Spaans
Porties: 3 personen
Door: Jennifer