Gezond lunchen een uitdaging? Niet met onze recepten! We bedenken gezonde lunch recepten die je makkelijk kunt meenemen naar je werk. Dit is een salade recept met volkoren penne. Het idee is dat je meer pasta kookt dan je nodig hebt voor het avondeten, en het restje pasta de volgende dag meeneemt naar kantoor. Want afgekoeld smaakt volkoren penne ook lekker, vooral als je er een lekkere dressing bij doet!

Die ‘dressing’ in dit salade recept lijkt een beetje op een saus. We maken hem namelijk met zure room, verse bieslook, een beetje zout en Baharat kruiden. Het maakt dus ook niet zo uit als je pasta de volgende dag een beetje aan elkaar plakt. Met een vork of lepel hussel je de zure room door de afgekoelde penne en de basis van je lunch is gelegd.

Supersnelle salade als lunch

Ik doe er een gesneden rode paprika, zilveruitjes, een handje rucola en julienne gesneden rode biet bij. Wil je nog sneller zijn, dan kun je in de supermarkt voorgesneden rauwkost kopen. Je hebt er eentje waar Amsterdamse zilveruitjes inzitten, perfect voor dit saladerecept!

Je vervoert je salade in een goed afgesloten bakje. De salade is het lekkerst als je de saus er pas vlak voor het eten doorschept. Zo blijven de knapperige ingrediënten knapperig en wordt de rucola niet slap.

Volkoren penne met zure room, rucola en zilveruitjes

Voor dit snelle to-go salade recept gebruiken we left-over volkoren penne van de avond ervoor. Maar je kunt de penne natuurlijk ook voor deze salade koken.
5 min
5 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1 paprikarood
  • 1/2 el olijfolieextra vergine
  • 35 gr volkoren pennegekookt
  • 25 gr rode bietrauw, jullienne gesneden
  • 8 zilveruitjes
  • 1 plukje kiemgroente
  • 1 handje rucola
  • 5 steeltjes bieslookvers
  • 1 1/2 el zure room
  • snufje zeezout
  • 1/2 tl baharatkruidenmelange

Zo maak je het

  • snijd de paprika in kleine blokjes en doe samen met de gekookte penne en een scheutje extra vergine olijfolie in een goed afsluitbaar bakje
  • doe de rode biet, zilveruitjes, rucola en de kiemgroente in een ander bakje
  • snijd de bieslook fijn en meng met de zure room, zeezout en baharat kruidenmelange, bewaar ook in een apart bakje

Als je de salade gaat eten:

  • schep de zure room door de pasta en meng
  • voeg de rest van de ingrediënten toe
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 1 persoon
Door: Jennifer