Voor een nog niet nader te omschrijven super gaaf en enorm fotografieproject, heb ik in de afgelopen weken weer een aantal dagen mogen fotograferen met niemand minder dan Hidde de Brabander, koning van de patisserie. (Of gewoon ‘bakker’. Gna gna, sorry Hidde ;-)

Fotograferen met chefkoks is geweldig. Naast Hidde werk ik, voor hetzelfde project, ook veel samen met meesterkok Michel Lambermon. Wat een held. Ze inspireren mij enorm. Niet alleen door de smaken, kleuren, combinaties en texturen die ze gebruiken, ook de manier van werken, de technieken en handigheidjes. Voor hen zijn veel dingen vanzelfsprekend, maar voor mij als simpele thuiskok heb ik toch veel ‘aha’ momentjes beleefd.

De gerechten die ik moet fotograferen zijn vaak ietwat complex en culinair maar wel ongelooflijk lekker (ik wordt meestal verplicht om te proeven) De gerechten zijn bedoeld voor de thuiskok met ambitie en nemen daarom vaak wat meer tijd in beslag. Ik zou graag meer willen vertellen over het project maar dat mag helaas nog niet. Wat ik wel kan vertellen is dat het vooral groot en groen is/wordt …

Het gerecht uit deze post is een versimpelde combinatie van een gerecht van Hidde en een gerecht van Michel. Het lijkt er eigenlijk helemaal niet op. Maar toch had ik het niet bedacht als ik niet met hen had gefotografeerd.

Zalmrolletjes; avondmaaltijd of snack?

Ik heb dit gerecht bedacht als avondmaaltijd, in combinatie met een frisse salade. Maar het zou ook heel goed als snack op een feestje geserveerd kunnen worden. Bak de rolletjes dan los van elkaar af op een bakplaat. Misschien met een grote prikker er in?

Zalmrolletjes in bladerdeeg

20 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 9 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr gerookte zalmfilet
  • 150 gr spinazievers
  • 1 el ricotta
  • 100 gr pijnboompitten
  • 5 gr basilicumvers
  • 5 gr peterselievers
  • 5 gr dragonvers

Zo maak je het

  • Bestrooi je aanrechtblad met een laagje bloem
  • Verwijder de velletjes folie van de plakken bladerdeeg en leg ze op het aanrecht
  • Maak er een groot vel van, van 3 x 3 plakken bladerdeeg
  • Leg de plakken een paar millimeter over elkaar heen
  • Rol met de deegroller eroverheen om de naden goed vast te plakken
  • Verdeel de gerookte zalm over de vellen (laat aan de bovenkant minimaal 3 centimeter vrij zodat je daar de rol mee kunt dichtplakken
  • Vermaal in de keukenmachine de spinazie met de verse kruiden, de ricotta en de pijnboompitten (je moet af en toe even wat helpen omdat het een iets droge massa moet blijven)
  • Smeer de kruiden uit over de gerookte zalm
  • Rol het geheel op en laat het in de vershoudfolie een half uur opstijven in de koelkast
  • Snijd plakken van de rol en leg ze in een ingevette ovenschaal
  • Plaatst in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten (totdat ze mooi goudbruin kleuren.

Tip

Serveer de zalmrolletjes met een frisse salade
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Bladerdeeg, Gerookte zalm, Spinazie
Porties: 3
Door: Sven

Koop hier onze boeken:

Bestel hierBestel hierBestel hierBestel hier