Zalmrolletjes in bladerdeeg

Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 25 min
Porties: 3

Dit heb je nodig

  • 9 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr gerookte zalmfilet
  • 150 gr spinazie vers
  • 1 el ricotta
  • 100 gr pijnboompitten
  • 5 gr basilicum vers
  • 5 gr peterselie vers
  • 5 gr dragon vers

Zo maak je het

  • Bestrooi je aanrechtblad met een laagje bloem
  • Verwijder de velletjes folie van de plakken bladerdeeg en leg ze op het aanrecht
  • Maak er een groot vel van, van 3 x 3 plakken bladerdeeg
  • Leg de plakken een paar millimeter over elkaar heen
  • Rol met de deegroller eroverheen om de naden goed vast te plakken
  • Verdeel de gerookte zalm over de vellen (laat aan de bovenkant minimaal 3 centimeter vrij zodat je daar de rol mee kunt dichtplakken
  • Vermaal in de keukenmachine de spinazie met de verse kruiden, de ricotta en de pijnboompitten (je moet af en toe even wat helpen omdat het een iets droge massa moet blijven)
  • Smeer de kruiden uit over de gerookte zalm
  • Rol het geheel op en laat het in de vershoudfolie een half uur opstijven in de koelkast
  • Snijd plakken van de rol en leg ze in een ingevette ovenschaal
  • Plaatst in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 25 minuten (totdat ze mooi goudbruin kleuren.

Extra

Serveer de zalmrolletjes met een frisse salade