pel de bananen en snijd ze in plakjes van +/-1 cm dik
beleg een bord of plateautje met bakpapier en leg daar de helft van de plakjes banaan op
besmeer de plakjes banaan met pindakaas en leg daar de rest van de plakjes banaan bovenop
doe de bananen met pindakaas 30 minuten in de vriezer
breek de chocolade in blokjes en smelt au bain marie
haal de bananen bonbons uit de vriezer, giet de gesmolten chocolade in een spuitzak (of een boterhamzakje en knip het puntje eraf)
spuit op iedere bonbon een swirl pure chocolade en laat de bananen bonbons minimaal een uurtje uitharden in de vriezer
eet de bonbons direct nadat je zo uit de vriezer hebt gehaald (want als ze smelten, wordt de banaan zacht en nattig)
Extra
je kunt de bonbons ook voor de helft in gesmolten chocolade dompelen of ze helemaal overgieten met chocolade. Smelt dan 150/200 gram chocolade au bain marie.