Over toetjes gesproken … We eten niet vaak toetjes. En we zetten toetjes niet in als een beloning voor het opeten van de avondmaaltijd. Maar oei oei oei, Ella is dol op toetjes!!! En dan het liefst iets met ‘kokolaa’ zoals ze het nu uitspreekt. Chocoladevla, chocoladeijs, chocolade sprinkles. Allemaal is het gejuich en een verrukt gezichtje waard.

Deze bananen bonbons met pindakaas en pure chocolade zijn dan ook het perfecte toetje voor kinderen. Ze zijn leuk om samen te maken, want dat betekent al snoepen van banaan, pindakaas en au bain marie gesmolten chocolade … En ze zijn makkelijk te bewaren. Ze moeten namelijk in de vriezer en je kunt ze ook perfect iets langer bewaren in de vriezer.

Zijn deze bananen bonbons super slank of gezond? Dat niet. Maar ze zijn zeker een betere keuze als je het vergelijkt met een mini magnum, om maar iets te noemen. Er zit fruit in, we hebben geen suiker toegevoegd. Maar het ‘verantwoorde’ zit hem vooral in het formaatje. Ze zijn niet zo groot. Ik noem deze bonbons ook geen guilty pleasure. Want je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen als je zo’n verrukkelijk lekker ijsbonbonnetje als toetje nuttigt. Nee, daar moet je van genieten!

bananen bonbons met pindakaas en pure chocolade

Het perfecte kerstdessert: bananen bonbons

Het is nog maar net september, de pepernoten liggen echt nog maar net in de schappen. Maar toch doen deze bonbons me al aan Kerst denken. Ze zijn eigenlijk perfect als kerstdessert of verkoelend tussendoortje tijdens het kerstdiner. Deze bananen bonbons hebben namelijk meerdere voordelen:

  • ze zijn makkelijk om te maken
  • ze zijn goed te bewaren
  • ze zien er leuk en feestelijk uit
  • ze zijn lekker
  • ze zijn niet zo groot, wat zeker met Kerst een voordeel is (want er is dan al zoveel te eten)
  • Je kunt ze van te voren maken (want je hebt het al druk genoeg!)

En dan heb je ook nog keus uit een swirl gesmolten chocolade, een chocolade dip of een complete dive in chocolade. Die swirl ziet er het meest sexy uit. De dive in maakt het spannend: want je weet als gast nog niet precies wat erin zit … zet je tanden er maar in!

bananen bonbons met pindakaas en pure chocolade

Nu al in kerststemming? Bekijk al onze voedzame kerst recepten. 🎄

Bananen bonbons met pindakaas en pure chocolade

1 uur 30 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 15 porties

Dit heb je nodig

  • 2 bananenrijp
  • pindakaas met nootjes
  • 100 gr extra pure chocolade

Zo maak je het

  • pel de bananen en snijd ze in plakjes van +/-1 cm dik
  • beleg een bord of plateautje met bakpapier en leg daar de helft van de plakjes banaan op
  • besmeer de plakjes banaan met pindakaas en leg daar de rest van de plakjes banaan bovenop
  • doe de bananen met pindakaas 30 minuten in de vriezer
  • breek de chocolade in blokjes en smelt au bain marie
  • haal de bananen bonbons uit de vriezer, giet de gesmolten chocolade in een spuitzak (of een boterhamzakje en knip het puntje eraf)
  • spuit op iedere bonbon een swirl pure chocolade en laat de bananen bonbons minimaal een uurtje uitharden in de vriezer
  • eet de bonbons direct nadat je zo uit de vriezer hebt gehaald (want als ze smelten, wordt de banaan zacht en nattig)

Tip

je kunt de bonbons ook voor de helft in gesmolten chocolade dompelen of ze helemaal overgieten met chocolade. Smelt dan 150/200 gram chocolade au bain marie. 
Print dit recept
Recept: Dessert, Toetje
Trefwoord: Kerstdessert
Porties: 15 stuks
Door: Jennifer