Sardientjes uit de oven

Gemarineerd met knoflook, rozemarijn en citroen
Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 min
Porties: 3

Dit heb je nodig

  • 500 gr sardientjes
  • 2 hele citroenen biologisch
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 4 takjes rozemarijn
  • 5 el olijfolie

Zo maak je het

  • Rasp vanaf de staart omhoog met de achterkant van een keukenmesje de schubben van de sardientjes
  • Snijd de buik voorzichtig open met de punt van een scherp mesje en lepel met het mesje ingewanden er uit
  • Spoel de sardines af onder stromend water en leg ze op een vel keukenpapier om te drogen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd ook fijn. Doe in een ruime kom
  • Snipper de sjalot, en rasp van 1 citroen de schil, doe alles in de kom
  • Voeg zout en olijfolie toe en schep door elkaar
  • Maak met een scherp mes drie kleine sneetjes in de huid van de filets aan beide zijde van de sardines
  • Haal de sardines door het mengsel in de kom en leg ze op de bakplaat van de oven
  • Verdeel de overgebleven marinade over de sardines
  • Snijd de citroen in partjes en leg tussen de sardines
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 30 minuten

Extra

Wij hebben dit gerecht geserveerd met gestoomde broccoli en een gepofte aardappel. De aardappel kun je al eerder in de oven doen. 45 minuten is voldoende.