Rasp vanaf de staart omhoog met de achterkant van een keukenmesje de schubben van de sardientjes
Snijd de buik voorzichtig open met de punt van een scherp mesje en lepel met het mesje ingewanden er uit
Spoel de sardines af onder stromend water en leg ze op een vel keukenpapier om te drogen
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd ook fijn. Doe in een ruime kom
Snipper de sjalot, en rasp van 1 citroen de schil, doe alles in de kom
Voeg zout en olijfolie toe en schep door elkaar
Maak met een scherp mes drie kleine sneetjes in de huid van de filets aan beide zijde van de sardines
Haal de sardines door het mengsel in de kom en leg ze op de bakplaat van de oven
Verdeel de overgebleven marinade over de sardines
Snijd de citroen in partjes en leg tussen de sardines
Plaats de bakplaat in de oven voor 30 minuten
Extra
Wij hebben dit gerecht geserveerd met gestoomde broccoli en een gepofte aardappel. De aardappel kun je al eerder in de oven doen. 45 minuten is voldoende.