Salade van gemarineerde spinazie met peer, granaatappel en zachte geitenkaas
Voorbereiding: 10 minmin
Porties: 2personen
Dit heb je nodig
150grspinazie
100grgranaatappelpitjes
1peerConference
30grwalnoten
50grgeitenkaaszachte
Voor de dressing
4takjesmuntvers
½rode ui
3elolijfolieextra vergine
1elazijn
grove peper
zeezout
Zo maak je het
haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn
snipper de rode ui en doe met de munt en de overige ingrediënten van de dressing in een schaaltje
doe de gewassen spinazie in een kom, verdeel de dressing goed over de spinazie en laat dit even staan
haal de pitjes uit de granaatappel (snijd de granaatappel doormidden, sla met de achterkant van een houten pollepel op de schil van een halve granaatappel, boven een schaal)
snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes stukjes
verdeel de gemarineerde spinazie over twee borden, voeg de granaatappelpitjes, de peer en de walnoten toe en brokkel de zachte geitenkaas er overheen