Regen, wind, donker, grijs … heb jij ook zo’n moeite met het feit dat de zomer echt voorbij is? Ooh nee, herfst blues! Gelukkig heeft de herfst ook heel veel moois. Prachtig gekleurde blaadjes aan de bomen, het kopen van een nieuwe winterjas (voor Ella), sappige, zoete peren en knapperige spinazie van Hollandse bodem.

Ok, dat van de spinazie is een beetje onzin. Spinazie is jaarrond verkrijgbaar en van Hollandse bodem loopt het spinazieseizoen van maart t/m november. Maar het klonk wel erg leuk en ik had het nodig om me vrolijk te voelen want de dikke regendruppels slaan tegen de ramen terwijl ik dit recept uitwerk!

Toen ik vanmorgen boodschappen ging halen voor een paar nieuwe recepten, ben ik ook even de Hema ingedoken om een winterjas voor Ella te kopen. Ik had vanmorgen zelf mijn winterjas aangetrokken en dacht toen ach gos, Ella loopt nog in d’r lente jas. Met een kind moet je ieder jaar een compleet nieuwe garderobe aanschaffen want vrijwel alles van het jaar daarvoor is te klein!

Spinazie marineren

Ik vertel vaak hoe je eenvoudig en snel een gezond gerecht op tafel zet. Deze herfst salade is ook snel. Maar soms is het fijn om alles niet snel-snel-snel te doen. Als je de spinazie op je gemakje laat marineren en de bereidingsstappen met een kleine pauze doorloopt, geeft dat je een behoorlijk zen-gevoel. Zo is koken net therapie ;-)

Dat marineren van de spinazie is trouwens echt heel erg lekker. De spinazie slinkt een beetje en wordt super smaakvol. Ook heb ik met gemarineerde spinazie niet dat ruwe gevoel in mijn mond, na het eten ervan.

Gemarineerde spinazie met peer, granaatappel en zachte geitenkaas

10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr spinazie
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1 peerConference
  • 30 gr walnoten
  • 50 gr geitenkaaszachte
Voor de dressing
  • 4 takjes muntvers
  • ½ rode ui
  • 3 el olijfolieextra vergine
  • 1 el azijn
  • grove peper
  • zeezout

Zo maak je het

  • haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn
  • snipper de rode ui en doe met de munt en de overige ingrediënten van de dressing in een schaaltje
  • doe de gewassen spinazie in een kom, verdeel de dressing goed over de spinazie en laat even staan
  • haal de pitjes uit de granaatappel (sla met een houten pollepel op een de schil van een halve granaatappel, boven een schaal)
  • snijd de peer in stukjes, verwijder het klokhuis
  • verdeel de gemarineerde spinazie over twee borden, voeg de granaatappelpitjes, peer en walnoten toe en brokkel de zachte geitenkaas er overheen
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Porties: 2 personen
Door: Jennifer