Regen, wind, donker, grijs … heb jij ook zo’n moeite met het feit dat de zomer echt voorbij is? Ooh nee, herfstblues! Gelukkig heeft de herfst ook heel veel moois. Prachtig gekleurde blaadjes aan de bomen, sappige, zoete peren en knapperige spinazie van Hollandse bodem.

Ok, dat van de spinazie is een beetje onzin. Spinazie is jaarrond verkrijgbaar en van Hollandse bodem loopt het spinazieseizoen van maart t/m november. Maar het klonk wel erg leuk en ik had het nodig om me vrolijk te voelen want de dikke regendruppels slaan tegen de ramen terwijl ik dit recept uitwerk!

Gemarineerde spinazie

Ik vertel vaak hoe je eenvoudig en snel een gezond gerecht op tafel zet. Deze herfstsalade is ook snel. Maar soms is het fijn om alles niet snel-snel-snel te doen. Als je de spinazie op je gemakje laat marineren en de bereidingsstappen met een kleine pauze doorloopt, geeft je dat een behoorlijk zen-gevoel. Zo is koken net therapie ;-)

Dat marineren van de spinazie met olijfolie en azijn is trouwens echt heel erg lekker. De spinazie slinkt een beetje en wordt super smaakvol. Hebben de spinazieblaadjes grote takjes, snijd die dan eerst even weg. En bij grote blaadjes kun je ze ook eerst even wat kleiner snijden, dat eet makkelijker.

Salade van gemarineerde spinazie met peer, granaatappel en zachte geitenkaas

10 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr spinazie
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1 peer - Conference
  • 30 gr walnoten
  • 50 gr geitenkaas - zachte
Voor de dressing
  • 4 takjes munt - vers
  • ½ rode ui
  • 3 el olijfolie - extra vergine
  • 1 el azijn
  • grove peper
  • zeezout

Zo maak je het

  • haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze fijn
  • snipper de rode ui en doe met de munt en de overige ingrediënten van de dressing in een schaaltje
  • doe de gewassen spinazie in een kom, verdeel de dressing goed over de spinazie en laat dit even staan
  • haal de pitjes uit de granaatappel (snijd de granaatappel doormidden, sla met de achterkant van een houten pollepel op de schil van een halve granaatappel, boven een schaal)
  • snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes stukjes
  • verdeel de gemarineerde spinazie over twee borden, voeg de granaatappelpitjes, de peer en de walnoten toe en brokkel de zachte geitenkaas er overheen
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Porties: 2 personen
Door: Jennifer