Een heerlijk recept met Udon noodles. Heb jij al eens een gerecht gemaakt met Udon noodles? Ze zijn een beetje dik, hebben een zachtere structuur maar toch een bite en een heerlijke smaak. De Hakubaku organic Udon noodles die we gebruiken, zijn gemaakt van tarwemeel, een beetje zout en water. Ik heb er romige knoflookspinazie bij gemaakt en dat is hartstikke simpel. Eerst fruit je een rode ui, vervolgens voeg je twee fijn gesneden teentjes knoflook en grof gesneden spinazie toe. Een hele zak van 200 gram! De spinazie slinkt en vervolgens haal je de spinazie uit de pan en schep je er sour cream doorheen. Het resultaat is een heerlijke romige, vers gemaakte spinaziesaus.

udon noodles met kip en romige knoflookspinazie

Maar dit gezonde gerecht heeft nog meer in huis: biologische kipfilet gebakken in dikke, zoete sojasaus en sesamolie, knapperige sugar snaps en rode paprika. Om het af te maken voeg ik nog een beetje verse peterselie en sesamzaadjes toe. Je kunt er zelf voor kiezen om dit noodles recept met een vork of met stokjes te eten. Ik vind het persoonlijk erg leuk om sushirijst met stokjes te eten, maar met deze noodles heb ik er iets meer moeite mee. Ben jij er wel handig in?

Vind je dit gerecht lekker? Slurpen mag.

Japanners slurpen noodles graag naar binnen. Wist je dat het juist beleefd is om in Japan te slurpen en smakgeluiden te maken tijdens het eten? Door de noodles te slurpen, komen de aroma’s beter tot hun recht en je geeft aan dat je het lekker vindt. Leuk om aan je kinderen te vertellen, dat ze bij dit gerecht ongegeneerd mogen smakken en slurpen. En met zijn allen proberen om met stokjes te eten, levert ook grappige momenten op. Zo maak je van het avondeten een feestje. Naast dat de smaak natuurlijk fantastisch is. Otis houdt van paprika, hij noemt het parika. En Ella vond het erg leuk om de noodles naar binnen te slurpen.

udon noodles met kip en romige knoflookspinazie

Japanse Udon noodles uit Australië

Hakubaku is een Australisch merk dat zich heeft gespecialiseerd in Japanse Organic noodles. De kans is groot dat je de noodles van Hakubaku weleens hebt gezien, ze liggen namelijk gewoon in de supermarkt. Ze hebben naast Udon noodles ook Ramen, Soba, Somen, Chasoba en Yakisoba. Uuhhh wat precies? Haha, deze namen klinken voor ons ook niet allemaal bekend in de oren. Maar wat vind ik het leuk om andere keukens te verkennen. Dus ik ga in de toekomst nog eens vaker een gezonde maaltijd met Japanse invloeden bedenken.

En voor Australië heb ik ook een zwak… Toen Sven en ik trouwden, hielden we de bruiloft klein (lees: low budget). Behalve de jurk, dat was écht mijn droomjurk en die kreeg ik van mijn moeder (thanks mam). Maar in plaats van veel geld uit te geven aan de bruiloft, vertrokken we voor twee maanden naar Australië. Het was de meest vrije periode uit ons leven. We hadden geen koophuis, geen eigen bedrijf en geen kinderen. Deze reis staat nog steeds in mijn top 5 van mooiste ervaringen in mijn leven.

Udon noodles met kip en romige knoflookspinazie

15 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr kipfilet
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 200 gr verse spinazie
  • 270 gr Hakubaku Udon noodles
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr sour cream
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 takjes peterselie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom, schep de sojasaus en sesamolie er doorheen en zet apart.
  • Snipper de rode ui, snijd de knoflook fijn.
  • Maak de sugar snaps schoon, snijd de rode paprika in reepjes en hak de spinazie grof.
  • Bereid de udon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Fruit vervolgens de ui in een wokpan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de knoflook en de spinazie toe en laat de spinazie slinken.
  • Schep de spinazie uit de pan, voeg de sour cream toe en zet apart.
  • Bak nu de kipfilet kort aan, voeg de sugar snaps en de rode paprika toe en bak alles op hoog vuur, totdat de kipfilet gaar is en de groenten beetgaar zijn. Snijd intussen de peterselie fijn.
  • Giet de noodles af, spoel ze goed af met koud water en schep de romige knoflookspinazie en de gewokte kip en groenten er doorheen.
  •  Maak het gerecht af met sesamzaadjes en peterselie.
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: Udon noodles
Porties: 3 personen
Door: Jennifer
udon noodles met kip en romige knoflookspinazie

Dit recept is onderdeel van een samenwerking, alles is echter gebaseerd op onze mening. Lees onze disclaimer voor meer informatie.