Geroosterde pompoen-kokossoep

Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 40 min

Dit heb je nodig

  • 1 pompoen bio
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el salie gedroogd (vers mag ook!)
  • snufje zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml bouillon
  • 3 el pompoenpitten
  • 200 ml kokosmelk
  • swirl olijfolie extra vergine
  • 1/4 tl grove peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200ÂșC
  • snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd vervolgens het vruchvlees in blokjes (schillen hoeft niet)
  • pel de knoflooktenen
  • leg een vel bakpapier op een ovenschaal, leg daar de stukjes pompoen en knoflook op, voeg een scheutje olijfolie, een klein beetje grof zeezout en de salie toe en bak in 30 minuten gaar in de oven
  • rooster intussen de pompoenpitten in een droge pan
  • schep de geroosterde pompoen en knoflook in een soeppan, voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken
  • pureer de soep en roer de kokosmelk erdoor. Bewaar een klein beetje kokosmelk voor serveren, voeg ook een swirl extra vergine olijfolie, de pompoenpitten en een beetje grove peper toe