Deze soep van geroosterde pompoen is lekker! Liefde en aandacht geeft smaak en dat geldt absoluut voor dit recept. Voor een simpele pompoensoep is het voldoende om pompoen te koken, maar in dit recept roosteren we de pompoen eerst in de oven met knoflook en salie. En dat zorgt me voor een super lekker resultaat!

Pompoen roosteren is op zich al heel erg lekker. Maar het kan dus nog even wat specialer. Schep de gegrilde pompoen, knoflook en salie hup in een soeppan, voeg bouillon toe, laat 5 minuten koken en pureer het geheel. Roer er nu nog wat kokosmelk doorheen en serveer met geroosterde pompoenpitten. Ik zeg: een match made in heaven!

TIP: deze soep misstaat niet als onderdeel van een Voedzaam kerstdiner.

Geroosterde pompoen-kokossoep

10 min
40 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: porties

Dit heb je nodig

  • 1 pompoen - bio
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el salie - gedroogd (vers mag ook!)
  • snufje zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml bouillon
  • 3 el pompoenpitten
  • 200 ml kokosmelk
  • swirl olijfolie - extra vergine
  • 1/4 tl grove peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200ºC
  • snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd vervolgens het vruchvlees in blokjes (schillen hoeft niet)
  • pel de knoflooktenen
  • leg een vel bakpapier op een ovenschaal, leg daar de stukjes pompoen en knoflook op, voeg een scheutje olijfolie, een klein beetje grof zeezout en de salie toe en bak in 30 minuten gaar in de oven
  • rooster intussen de pompoenpitten in een droge pan
  • schep de geroosterde pompoen en knoflook in een soeppan, voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken
  • pureer de soep en roer de kokosmelk erdoor. Bewaar een klein beetje kokosmelk voor serveren, voeg ook een swirl extra vergine olijfolie, de pompoenpitten en een beetje grove peper toe
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Soep
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: pompoensoep
Door: Jennifer