Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan tomatenrisotto met gegrilde groente
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
40
min
min
Porties:
4
personen
Dit heb je nodig
1
courgette
1
aubergine
250
gr
cherrytomaten
250 gr
1
bol
knoflook
balsamico spray
300
gr
zilvervliesrijst
2
tl
bouillonpoeder
1
rode
ui
1
blikje
tomatenpuree
140 gr
5
takjes
basilicum
vers
4
swirls
balsamico crème
Zo maak je het
verwarm de oven voor op 200 graden
snijd de courgette en aubergine in blokjes, de tomaatjes doormidden en ontpel de knoflook
verdeel de groente en knoflooktenen op een ovenschaal en spray er balsamico azijn overheen
grill de groenten in 40 minuten gaar in de oven
zet intussen de rijst met voldoende water en de bouillonpoeder in een pan op het vuur en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking
snipper de ui en snijd de blaadjes van 4 takjes basilicum fijn
giet de rijst af. Fruit de ui met een beetje olijfolie en voeg de tomatenpuree toe, bak even aan
voeg de rijst toe en schep goed door elkaar
verdeel de rijst met een kookring over de borden en schep de gegrilde groenten er omheen
voeg de balsamico crème en verse basilicum toe