Een heerlijk hoofdgerecht met lekker veel groente, dat is deze tomaten risotto met gegrilde groente. Het is overigens geen echte risotto. We hebben zilvervliesrijst gebruikt die we koken in bouillon en vervolgens extra smaak geven met een gebakken uitje en tomatenpuree. De groenten grillen we in de oven. Lekker makkelijk en super smaakvol. Met een kookring kun je dit recept ook mooi opmaken. zo misstaat dit gerecht niet als vega(n) kerstmaal.

We hadden een mega druk weekend! Mijn broertje is mee geweest om een vloer uit te zoeken. Ella ging ook mee, zodat Sven door kon met schuren in huis. En Ella heeft ineens besloten dat ze tussen de middag alles doet behalve slapen. Op dit moment (het is zaterdagmiddag terwijl ik dit type) is ze Oh dennenboom aan het zingen in bed. Afgewisseld met: papaaaaaaaa, Ella mag eruiiiihuuuuiiiit. Ze is ook helemaal in-to papa op het moment. Als ik ’s ochtends de kamer binnen kom zegt ze zelfs: nee mama, weg jij. Ella wil papa. Snik….
Die slaapjes zijn voor mij trouwens altijd het moment om recepten uit te werken of de was weg te werken. Welkom nieuwe fase!

Dit recept heeft daarom niet zoveel toelichting. Heeft het ook niet per se nodig hoor. Deze tomaten risotto met gegrilde groente is namelijk simpel om te maken, voedzaam en hartstikke lekker. Geniet ervan!

Vegan tomatenrisotto met gegrilde groente

15 min
40 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gr cherrytomaten - 250 gr
  • 1 bol knoflook
  • balsamico spray
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 tl bouillonpoeder
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree - 140 gr
  • 5 takjes basilicum - vers
  • 4 swirls balsamico crème

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • snijd de courgette en aubergine in blokjes, de tomaatjes doormidden en ontpel de knoflook
  • verdeel de groente en knoflooktenen op een ovenschaal en spray er balsamico azijn overheen
  • grill de groenten in 40 minuten gaar in de oven
  • zet intussen de rijst met voldoende water en de bouillonpoeder in een pan op het vuur en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking
  • snipper de ui en snijd de blaadjes van 4 takjes basilicum fijn
  • giet de rijst af. Fruit de ui met een beetje olijfolie en voeg de tomatenpuree toe, bak even aan
  • voeg de rijst toe en schep goed door elkaar
  • verdeel de rijst met een kookring over de borden en schep de gegrilde groenten er omheen
  • voeg de balsamico crème en verse basilicum toe
Print dit recept
Recept: Avondeten, Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Door: Jennifer