Over makkelijke voorgerechten gesproken. Jawel hoor, dit is er een! Portobello’s uit de oven met antiboise. Het klinkt wel sjiek. Dat is leuk, zeker als je dit als voorgerecht bij je kerstdiner serveert. Of als tapas hapje.

Op mijn andere werk hebben we sinds een tijdje een echte chef in dienst. Michel. En Sven fotografeert regelmatig met hem. Best grappig. De ene dag zijn we samen recepten aan het maken voor onze blog. De volgende dag rijden we samen naar mijn kantoor, waar ik werk en Sven is ingehuurd als foodfotograaf. Werken we dus weer samen!

Dat is ons niet vreemd. Ik weet nog goed dat we samen solliciteerden bij een bioscoop. We werden een beetje uitgelachen. Maar toen we even daarna samen solliciteerden bij een Grieks restaurant (met de gedachte: een van ons wordt het), werden we samen aangenomen! En zo werkten we bijna 5 jaar samen in de bediening van een Grieks restaurant, naast onze studie. En dat was altijd heel gezellig en praktisch.

Maar even terug naar deze gevulde portobello’s. De chef bij mij op kantoor had laatst een recept met antiboise. Dit is een soort dressing van tomaat met knoflook en olijfolie die je serveert bij vlees, vis of groente. Ik wilde een vegan amuse maken en dacht aan portobello’s. Iets groter dan een amuse, maar zo lekker! En wat moet erin? Toen dacht ik aan antiboise, laten we dat eens proberen.

De portobello’s gaar je in de oven met wat olijfolie. 15 minuten op 200 graden en ze zijn precies goed zacht en heerlijk van smaak. Vervolgens vul je de portobello’s met de antiboise: een mengsel van tomaat, rode ui, knoflook, basilicum en balsamico. De combinatie is verrukkelijk!

Als extraatjes heb ik een swirl balsamico toegevoegd. Een extra zoetje voor de smaak en het ziet er leuk uit.

Ga jij deze gevulde portobello’s maken met de feestdagen?

Gevulde portobello met antiboise

5 min
15 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 portobello's
  • 4 trostomatentasty tom
  • ½ rode ui
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 tl balsamico
  • 10 zwarte olijven
  • 1 tl olijfolieextra vergine
  • zeezout
  • verse peper

Zo maak je het

  • verwarm de oven voor op 200
  • leg de portobello's op een ovenplaat belegd met bakpapier, besprenkel de portobello's met olijfolie, een beetje peper en zeezout, gaar ze 15 minuten in de oven
  • snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze vervolgens in kleine blokjes
  • snipper de rode ui, haal de knoflook door een knoflookpers en snijd de basilicum fijn
  • ontpit de olijven en snijd ze in kleine stukjes
  • meng de gesneden ingrediënten in een schaal en voeg de balsamico toe
  • haal de portobello's uit de oven, giet overige olijfolie eruit en leg de portobello's op twee borden
  • schep de antiboise in de portobello's en voeg nog een swirl balsamico en een blaadje basilicum toe, bestrooi met een beetje verse peper
Print dit recept
Recept: gezonde snack, Tapas, vegan snack, Voorgerecht
Porties: 2 personen
Door: Jennifer