Vegan loaded nacho bowl

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 10 min
4 uren
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig

  • 24 tortilla chips (gemaakt van 3 wraps)
  • 1 avocado rijp
  • 10 kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 4 el cashewroom (week een zakje cashewnoten a 450 gram 3 uur van te voren!)
  • 4 el vegan geraspte kaas
  • 1 jalapeño
  • 100 gr zwarte bonen
  • 3 takjes koriander vers
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • kiemgroente

Zo maak je het

Cashewroom

  • week een zakje ongebrande en ongezouten cashewnoten 3 uur in water
  • giet de cahewnoten af en vermaal in een keukenmachine tot room, voeg als het te dik is een beetje water toe

Voor de nacho ovenschotel

  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • leg de tortilla chips in een (eventueel ronde) ovenschaal
  • snijd de kerstomaatjes in blokjes, de rode ui in halve ringen, de groene peper in plakjes, de avocado in blokjes en spoel de zwarte bonen af, laat uitlekken
  • leg de gesneden ingrediënten op de tortilla chips en voeg 4 eetlepels cashewroom, wat geraspte kaas en paprikapoeder toe
  • verwarm de nacho bowl 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is
  • snijd intussen de koriander fijn en strooi over de nacho bowl nadat ie uit de oven komt
  • serveer met pittige kiemgroente

Extra

Zelf tortilla chips maken van groente wraps? Bekijk hier het recept